Vijesti
12. 7. 2021.

Za razliku i od Domovinskog pokreta, i od Mosta, i od SDP-a - HDZ se ne dodvorava nikome! Zato kontinuirano i pobjeđujemo!

(VIDEO) Javnost treba znati da su upravo Zeleni u Europskom parlamentu bili protiv spominjanja Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Jednako kao i socijalisti i liberali. Neka Hrvati iz BiH to jasno čuju! HDZ je pozicioniran na desnom centru i baštini upravo one vrijednosti iza kojih se okuplja veliki broj članica i članova. Zbog toga i dobivamo najveću podršku hrvatskog naroda na izborima. Imamo Vladu i stabilnu većinu još najmanje 3 godine, a vi ćete iz oporbe pokušavati u fokus stavljati ideološke teme koje samo dijele. Nikad se nikome nećemo dodvoravati ili dati ucjenjivati! - kazao je, među ostalim, predsjednik Andrej Plenković odgovarajući na replike oporbenih zastupnika nakon podnošenja Izvješća o sastancima Europskog vijeća u Hrvatskom saboru.

Donosimo odgovore predsjednika Vlade i HDZ-a na replike Urše Raukar-Gamulin (Možemo), Arsena Bauka (SDP), Nikole Grmoje i Nine Raspudića (Most):

Zeleni su bili protiv spominjanja Hrvata kao konstitutivnog naroda!

Zastupnice Raukar-Gamulin, nisam znao da ste ekspert za međunarodnu politiku. Morat ćete još jako puno napredovati u toj domeni da biste uopće razabrali što se zbiva, a ne govoriti ovakve nebuloze o „porazima“ politike Vlade ili HDZ-a. Javnost treba znati da su upravo Zeleni u Europskom parlamentu bili protiv spominjanja Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Jednako kao i socijalisti i liberali. I to vam je jedina istina! Neka Hrvati iz BiH to jasno čuju!

Nervoza u Mostu zbog pada potpore ispod 5%

Zastupniče Grmoja, Vi ste gigant i gorostas vanjskopolitičkih pitanja, imate silan utjecaj, dio ste brojnih europskih političkih obitelji i ne znamo kud bi smo bez Vas. Što se tiče potpora, Vlada je reagirala zato što je odgovorna. Dakle, organiziramo distribuciju proračunskog novca, ali preuzimamo i odgovornost. I zato imamo potporu građana, a vi je nemate. Čak ste pali ispod 5% rejtinga. Zbog toga ste se danas i uzjogunili ne biste li u kojoj replici premijeru dobili medijski eho.

Za razliku od drugih, HDZ se ne dodvorava nikome!

Zastupniče Bauk, za razliku i od Domovinskog pokreta, i od Mosta, i od SDP-a - mi se ne dodvoravamo nikome! Upravo u tome i je razlika između vas i HDZ-a koji je pozicioniran na desnom centru i baštini upravo one vrijednosti iza kojih se okuplja veliki broj članica i članova. Zbog toga i dobivamo najveću podršku hrvatskog naroda na izborima, i to kontinuirano. Imamo Vladu i stabilnu većinu još najmanje 3 godine, a vi ćete iz oporbe pokušavati u fokus stavljati ideološke teme koje samo dijele. Nikad se nikome nećemo dodvoravati ili dati ucjenjivati!

Dnevni skok u cijepljenju 1. dozom

Zastupniče Raspudić, zna se čiji je Most apologet i za koga navija. Možda zastupnici Petrov, Grmoja i Bulj još nisu toga svjesni, ali malo bolji analitičari znaju u kojem smjeru vjetar puše. Te vaše pohvale onda čuvajte za neka druga „brda“, a ne za Banske dvore. Što se tiče borbe protiv pandemije, jako je dobro što je došlo do dnevnog skoka u cijepljenju prvom dozom. Nakon što smo generirali raspravu, cijepljenje se dinamiziralo. Stoga ćemo to činiti i dalje. Vjerujemo u znanost i medicinu, a ja vjerujem u hrvatski narod da će se informirati iz onih izvora koji su kredibilni, a ne iz onih koji nisu.

A A A