Vijesti
19. 7. 2021.

Idući tjedan očekujemo dovršetak Istarskog ipsilona i spajanje Pelješkog mosta - Nema boljeg načina da zaokružimo prvu godinu mandata naše druge Vlade!

(VIDEO) Ipsilon je projekt od velikog značaja za integriranje Istarske županije u mrežu autocesta RH, a spajanje samog juga Hrvatske s ostatkom zemlje je zaista utjelovljenje modernog suverenizma, a to je rješavanje ključnih nacionalnih interesa. Čuli smo i izvješće ministara Božinovića i Beroša o epidemiološkoj situaciji, procesu cijepljenja i očekivanjima za turističku sezonu. Svi zajedno ćemo nastojati učiniti maksimalne napore kako bismo nastavili dobar trend iz drugog kvartala kada je riječ o gospodarskom rastu, što je izrazito važno i za ukupni oporavak hrvatskog gospodarstva - kazao je, među ostalim, predsjednik Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Izjavu predsjednika Vlade i HDZ-a - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O ZAJEDNIČKOJ SJEDNICI

Održali smo redovitu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Osvrnuli smo se na kraj zasjedanja proljetnog sjednice Hrvatskog sabora, rezimirali smo sve aktivnosti koje su iza nas i najavili one koje su pred nama ovog tjedna. Idući će tjedan biti važan, tada ćemo imati dva velika događaja u infrastrukturnom, prometnom i građevinskom pogledu - dovršetak Istarskog ipsilona i spajanje Pelješkog mosta. Nema boljeg načina da zaokružimo prvu godinu mandata naše druge Vlade. To su projekti od velikog značaja za integriranje Istarske županije u mrežu autocesta RH, a spajanje samog juga Hrvatske s ostatkom zemlje je zaista utjelovljenje modernog suverenizma, a to je rješavanje ključnih nacionalnih interesa, uz jačanje međunarodnog položaja Hrvatske, a to nam je donijelo članstvo u EU.

O GOSPODARSKOM OPORAVKU

Čuli smo i izvješće ministara Božinovića i Beroša o epidemiološkoj situaciji, procesu cijepljenja i očekivanjima za turističku sezonu. Svi zajedno ćemo nastojati učiniti maksimalne napore kako bismo nastavili ovaj dobar trend iz drugog kvartala kada je riječ o gospodarskom rastu, što je izrazito važno i za ukupni oporavak hrvatskog gospodarstva.

O CIJEPLJENJU KAO GLAVNOM ORUŽJU PROTIV PANDEMIJE

Jedini i dugoročni odgovor na pandemiju je cijepljenje. To je glavno oružje. Mnoge informacije na internetu su netočne i navode ljude do pogrešnih zaključaka. Očekujemo da će većina naših građana doći do zaključka da je cijepljenje dobro i da je to bolje nego biti izložen zarazi i možda fatalnom ishodu. Sada moramo gledati da smanjimo smrtnost što je više moguće. Svi znamo za Covid i njegove posljedice i mislim da većina ljudi želi živjeti normalno.

O POMOĆI RADNICIMA I POSLODAVCIMA

Vlada je u Covid krizi privatnom sektoru osigurala gotovo 12 milijardi kuna za plaće, izbjegla eksploziju nezaposlenosti o kojoj je uoči parlamentarnih izbora govorio SDP, stečajeve… Hrvatska danas ima više zaposlenih nego 2019. godine. Ponosni smo na ono što smo učinili za radnike i poslodavce.

O MINISTRU MEDVEDU I ZAKONU O CIVILNIM ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA

Tomo Medved je potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja, zamjenik predsjednika HDZ-a i zapovjednik „Tigrova“. Ono što je on učinio za hrvatske branitelje u zadnjih pet godina je veliko kao Himalaja. Donošenje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata još je jedan korak naprijed. Tomo Medved ima veliku podršku i čvrsto stojimo iza sadržaja njegova zakona. Idemo koracima za koje smatramo da su dobri i za branitelje i civilne stradalnike.

A A A