Vijesti
20. 7. 2021.

Predsjednik Plenković čestitao Tomislavu Žigmanovu na ponovnom izboru na dužnost predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Poštovanje prava te položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji iznimno su važna pitanja za hrvatsku Vladu te Vam ovom prigodom zahvaljujem na svemu što ste dosad učinili kako bi status i položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji bio što bolji i kako bi njeni pripadnici sačuvali svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i vjeru. Radujem se nastavku suradnje i stalnom dijalogu hrvatske Vlade s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji - poručio je Andrej Plenković čestitajući novom-starom predsjedniku DSHV-a.

Čestitku predsjednika Vlade i HDZ-a donosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Žigmanov,

čestitam Vam na ponovnom izboru za dužnost predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i želim Vam puno uspjeha u daljnjem vođenju stranke.

Poštovanje prava te položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji iznimno su važna pitanja za hrvatsku Vladu te Vam ovom prigodom zahvaljujem na svemu što ste dosad učinili kako bi status i položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji bio što bolji i kako bi njeni pripadnici sačuvali svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i vjeru.

Radujem se nastavku suradnje i stalnom dijalogu hrvatske Vlade s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji. Zajedno ćemo raditi na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji, osobito glede političke zastupljenosti.

Želim Vam puno uspjeha u Vašem daljnjem radu!“

A A A