Vijesti
7. 8. 2021.

O napadu na petero Hrvata u Subotici: To je etnički motiviran napad - Neka se Srbija konačno suoči sa svojom odgovornošću za zbivanja iz 90-ih!

Ne možemo uspoređivati situaciju u Hrvatskoj i Srbiji. Proslava Oluje u Hrvatskoj je dostojanstvena. Mi slavimo pobjedu u ratu ne omalovažavajući nikoga, a retorika predsjednika Srbije i njihovih dužnosnika je ta koja je uzrokovala potrebu kod nekih ljudi da fizički i verbalno omalovažavaju pripadnike hrvatskog naroda! - poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković komentirajući napad koji se dogodio u Subotici.

- Neka Srbija konačno pogleda istini u oči i neka se suoči sa svojom odgovornošću za zbivanja iz 90-ih. To je preduvjet da bismo bolje surađivali. Svi zajedno moramo gledati prema naprijed jer od povratka u prošlost nitko nema koristi - dodao je Jandroković.

Kontinuitet ovakvih događaja u Srbiji

Događaj je komentirao i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

- Radi se o etnički motiviranom napadu na Hrvate. Nije riječ o svađi oko parkinga nego o napadu na nacionalnoj razini i očekujem da institucije zaštite manjine. I ova situacija govori o kontinuitetu takvih događanja u Srbiji.

Dodao je da Hrvatska ne može šutjeti na izjave vezane za Oluju.

- O Domovinskom ratu treba govoriti istinu jer su Hrvati napadnuti u svojoj državi!

A A A