Vijesti
12. 8. 2021.

Standard mladih ne popravlja se populizmom, već konkretnim mjerama koje daju rezultate

Čestitamo Međunarodni dan mladih! Andrej Plenković: Vlada RH potiče kvalitetno obrazovanje mladih, njihovo ekonomsko osamostaljivanje i aktivno sudjelovanje. Pozivam ih da budu hrabri! „Povrat poreza za oko 150.000 mladih, rekordno veliki broj stipendija, nikad snažnije mjere za (samo)zapošljavanje i nikad veća minimalna satnica za studentski rad dokaz su dobrog smjera kojim ide naša Vlada. Imamo razloga za optimizam, pred nama su velike prilike“ - poručio je pak Ivan Vidiš, predsjednik Mladeži HDZ-a.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice čestitao je na društvenim mrežama Međunarodni dan mladih (International Youth Day):

- Mladi su partner Vlade RH, koja potiče njihovo kvalitetno obrazovanje, ekonomsko osamostaljivanje i aktivno sudjelovanje. Pozivam mlade da budu hrabri, da svojim radom i inovacijama budu nositelji zelene i digitalne transformacije Hrvatske. Čestitam Međunarodni dan mladih! 

MLADI - PREDLAGATELJ & STVARATELJ POLITIKA

Oglasila se i Mladež HDZ-a. Njeno priopćenje u povodu Međunarodnog dana mladih prenosimo u cijelosti:

Generacijska obnova hrvatske politike 

Hrvatska prolazi kroz najteže razdoblje nakon Domovinskog rata, suočena s pandemijom, potresima i ekstremnim vremenskim uvjetima. Unatoč svim poteškoćama, mladi u Hrvatskoj kontinuirano su u fokusu rada Vlade. No nisu samo objekt, već su uključeni kao predlagatelj i stvaratelj politika zahvaljujući generacijskoj obnovi hrvatske politike koju snažno provodi Hrvatska demokratska zajednica. 

Unatoč tim teškim okolnostima koje su zahvatile Hrvatsku, ali i cijeli svijet, sretni smo što se nije dozvolilo da se položaj mladih unazadi i pogorša, već upravo suprotno. U ovom izazovnom razdoblju i mladi su dali veliki doprinos, kako kroz volonterski rad, tako i kroz promicanje znanosti i cijepljenja kao jedinog izlaza iz ove situacije. 

Ohrabrujuće brojke 

Povrat poreza za oko 150.000 mladih po osnovi ukidanja ili umanjenja poreza na dohodak, rekordno veliki broj stipendija koje su na raspolaganju, nikad veća minimalna satnica za studentski rad i nikad snažnije mjere za zapošljavanje i samozapošljavanje kroz poticaje koji sežu do 130.000 kn (koje je iskoristilo više od 6.000 mladih u zadnje 4 godine) dokaz su tog dobrog i čvrstog smjera kojim ide ova Vlada Republike Hrvatske. 

Te ohrabrujuće brojke dokaz su da se standard mladih ne popravlja populizmom, već samo konkretnim mjerama koje daju dobre rezultate. 

 

Naša je Vlada napravila veliki iskorak za mlade, posebno mjerama zapošljavanja, osnaživanja obitelji & stambenog zbrinjavanja!

 

Europska sredstva - prilika za snažni iskorak

Vrijeme u kojem sada živimo, unatoč svim izazovima, povijesna je prilika za cijelo društvo, a posebno za mlade. Europska sredstva koja u Hrvatsku dolaze kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka te novi Višegodišnji financijski okvir daju nam mogućnost za snažni iskorak i stvaranje Hrvatske koja je otporna i konkurentna te koja prati trendove zelene i digitalne tranzicije. 

U ostvarenju tog cilja najveća je zadaća na našoj generaciji - jer time sudjelujemo u stvaranju Hrvatske koja je uistinu po našoj mjeri.

Daljnje povećanje kvalitete života mladih 

„Svjedočimo brojnim odličnim rezultatima i imamo razloga za optimizam, ali pred nama je još puno posla“, rekao je predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš i istaknuo da će se Mladež HDZ-a nastaviti zalagati za daljnje povećanje kvalitete života mladih u svakom kutku Hrvatske. 

„To planiramo činiti kroz daljnje povećanje dohotka mladih, borbu protiv prekarnog rada i omogućavanje još lakšeg osamostaljivanja i rješavanja stambenog pitanja,“ zaključio je Vidiš

A A A