Vijesti
15. 8. 2021.

Andrej Plenković: Želim svim vjernicima da blagdan Velike Gospe provedu u miru i obiteljskom zajedništvu!

Neka vas prati blagoslov Majke Božje, zaštitnice hrvatskog naroda, i podari vam snagu u svim izazovima! Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije boravio je u marijanskom svetištu na Trsatu, gdje je sudjelovao na svečanom euharistijskom slavlju.  

Prema programu Svetišta Majke Božje Trsatske, uz pet svetih misa na blagdan Velike Gospe služene su i dvije hodočasničke mise - od kojih je na onoj jutarnjoj u 10 sati sudjelovao i Andrej Plenković u društvu ministra Olega Butkovića.

Čestitka vjernicima i ljudima dobre volje 

Prije misnog slavlja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a čestitao je preko društvenih mreža svim vjernicima i ljudima dobre volje Veliku Gospu:

„U povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo sudjelovao sam na euharistijskom slavlju u Svetištu Majke Božje Trsatske. Želim svim vjernicima da blagdan Velike Gospe provedu u miru i obiteljskom zajedništvu!

Lijepo je vidjeti hodočasnike i vjernike 

Nakon hodočasničke mise predsjednik Plenković dao je u marijanskom svetištu na Trsatu izjavu za medije:

- Lijepo je vidjeti sve ove hodočasnike i vjernike. Provincijalova propovijed bila je uistinu nadahnuta i oplemenjujuća.

A A A