Vijesti
17. 8. 2021.

HDZ nikad jači u Istri! No to je tek početak - razgovaramo s još nekoliko nezavisnih načelnika!

Anton Kliman: Ulazak u našu stranku načelnika Funtane govori o povjerenju u istarski i nacionalni HDZ, u premijera Plenkovića. Upravo naša Vlada realizira najveće infrastrukturne projekte u novijoj povijesti, donosi po život u Istri dalekosežne pozitivne promjene. Siguran sam da će Grgetino pristupanje pokrenuti još neke lokalne čelnike da učine isto. HDZ raste, a IDS slabi. Mladen Grgeta: Razlog pristupanja HDZ-u je jednostavan - to je stranka kojoj je jako stalo do ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Istre i koja dobro funkcionira

Mladen Grgeta donedavno je bio - u trećem mandatu - nezavisni, izvanstranački načelnik Funtane, jedne od najbogatijih hrvatskih općina, u kojoj u špici sezone na svakog stanovnika dolazi 20 turista.  

Njegov ulazak u HDZ potkraj srpnja jedna je od udarnih vijesti u cijeloj Istri ovog ljeta. Time je naša stranka preuzela odgovornost za upravljanje i 3. općinom u Istarskoj županiji - osim već tradicionalno Svetim Petrom u Šumi, u kojem smo dobili povjerenje građana 7. put zaredom, te u Karojbi, gdje je naša pobjeda bilo jedno od ugodnijih iznenađenja lokalnih izbora.  

GRGETA: Danas je HDZ jako dobra opcija i za Istru 

Vijest o Grgetinu učlanjenju i dandanas se komentira. No u razgovoru za Glas Istre sam naglašava da „nema mjesta bilo kakvom čuđenju“, da je „razlog pristupanja HDZ-u jednostavan“: 

- Riječ je o stranci kojoj je jako stalo do razvoja Istre, koja dobro funkcionira i s kojom sam pronašao mnogo dodirnih točaka. Danas je HDZ jako dobra opcija i za Istru, što već dugo pokazuje, tako da sam odlučio postati dijelom tog programa. Zajedno sa svojom ekipom nastavljam istim putom, i dalje mi je prva briga nastavak ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Funtane. Rad i rast su nam iznad i prije svake politike. 

HDZ raste, IDS slabi 

Ali ako me pitate o budućnosti, sigurno će na istarskoj političkoj sceni biti znatno drukčije nego što je bilo dosad - dodao je: 

- HDZ raste, i to s dobrim razlogom, dok IDS ima puno posla na preslagivanju vlastitih redova. Došli su neki novi ljudi i nove ideje. 

 

Puštanjem u promet dionice Istarskog ipsilona do Lupoglava radimo važan korak prema prometnom povezivanju Istre i potpunom integriranju svih dijelova Hrvatske! 

 

 

KLIMAN: Upravo je HDZ-ova Vlada pokrenula najveće projekte u Istri 

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Istarske županije i saborski zastupnik Anton Kliman istaknuo je da pristupanje Mladena Grgete „govori o povjerenju i u istarski i u nacionalni HDZ, u našu Vladu i premijera Andreja Plenkovića“: 

- Sjećate se, još prije lokalnih izbora najavljivao sam, u što je malo tko izvan naših redova vjerovao, da HDZ raste, a IDS slabi, da predugo ide u krivom smjeru. Isticao sam da ih SDP iskorištava te da je IDS-u prirodnija koalicija s nama - jer upravo je Plenkovića Vlada pokrenula najveće infrastrukturne radove u novijoj istarskoj povijesti. 

Razgovaramo s još nekoliko nezavisnih načelnika  

S druge strane naša politika iskrenosti, politika koja se snažno nadovezuje na istarske narodnjake i svećenike antifašiste između dvaju ratova, urodila je silnim plodovima na parlamentarnim i lokalnim izborima - nastavio je: 

- Osim pobjede u Karojbi, naša se kandidatkinja za županicu dr. Irena Hrstić približila brojci od 20 posto glasova. Uistinu sjajan rezultat! Siguran sam da će ulazak načelnika Grgete u HDZ pokrenuti još neke čelne ljude jedinica lokalne samouprave u Istri da učine isto. Zasad mogu reći da razgovaramo s još nekoliko nezavisnih načelnika. Premijer Plenković i Vlada čine velike, po život u Istri dalekosežno kvalitetne promjene. I to je svima jasno.  

O, kako se sada IDS-u sve brutalno vratilo! 

Pozitivne promjene će se nastaviti - najavljuje Kliman - HDZ je sve posvećeniji Istri i sve izdašniji u pomoći njenom gospodarstvu: 

- Nažalost po IDS, oni naše poruke nisu shvaćali ili htjeli shvatiti, a čini mi se da ni danas nije mnogo bolje. O, kako im se sada sve brutalno vratilo! Njihova retorika iz pradavnih vremena, retorika sotonizacije HDZ-a koji je „krivac“ za sve pokazala se - smiješnom. 

Cijeli članak u Glasu Istre (autor: Edi Prodan) možete pročitati na donjem linku: 

 

Načelnik općine u Istri prešao u HDZ: “Pitate se zašto? Razlog je jednostavan”

 

 

A A A