Vijesti
19. 9. 2021.

Uspješno partnerstvo na programima i projektima & zajednička borba ZA stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH

U povodu dodjele uvjerenja X. generaciji svojih polaznika, Politička akademija HDZ-a BiH u Mostaru je organizirala - u suradnji sa Zakladom hrvatskog državnog zavjeta (HDZ) i Zakladom Hanns Seidel (CSU) - konferenciju „Političko obrazovanje i diplomacija u suvremenom svijetu„. Ravnatelj ZHDZ-a Srećko Prusina: „Kao što često ističe predsjednik Plenković, Vlada RH kontinuirano ponavlja i dokazuje svoju privrženost Hrvatima u BiH, i to ne samo svesrdnom političkom podrškom, nego i financijskom potporom projektima od njihovoga posebnog interesa“.

Prije svečanosti dodjele uvjerenja, predsjednik sestrinskog nam HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH akademik Dragan Čović primio je u Mostaru ravnatelja Zakladne uprave ZHDZ-a Srećka Prusinu. Teme: nastavak uspješnog partnerstva na programima političke edukacije i daljnji zajednički angažman ZA stvarnu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Uvijek smo tu s vama i za vas!

- Hrvati su konstitutivni narod u BiH i najbrojnija hrvatska zajednica izvan RH. To nikad nećemo zaboraviti! Kao što često ističe predsjednik Andrej Plenković, naša, HDZ-ova Vlada RH kontinuirano ponavlja i dokazuje svoju privrženost Hrvatima u BiH, i to ne samo svesrdnom političkom podrškom, nego i kroz programe suradnje te financijskom potporom mnogobrojnim projektima od posebnog interesa hrvatskog naroda u toj državi - poručio je Prusina nakon sastanka s Čovićem.

Promjena izbornog zakona osigurat će ravnopravnost i legitimnu predstavljenost hrvatskog naroda & stabilnost i prosperitet BiH

Dva centra političke edukacije

A važan kotačić programske suradnje između dviju sestrinskih stranaka i istoga hrvatskog naroda u dvije države upravo su naše dvije političke akademije - dodao je Prusina, koji je potom u Domu HDZ-a BiH u Mostaru uvodno pozdravio alumniste Političke akademije HDZ-a BiH i sudionike konferencije „Političko obrazovanje i diplomacija u suvremenom svijetu„:

- Kolegice i kolege, Zaklada hrvatskog državnog zavjeta nastavit će podržavati vaš rad, uvijek smo tu s vama i za vas. Nastavljamo zajedno osmišljavati nove programe i projekte!

Više od 12.000 članova HDZ-a, od kojih su 104 danas visoki dužnosnici, prošlo je političku edukaciju ZHDZ-a

ČOVIĆ: Vi ste osnova budućeg političkog dijaloga u BiH bez obzira na to s kim ćemo ga voditi

Politiku morate shvatiti kao posebnu odgovornost da služite svom narodu. Stoga morate biti dobro pripremljeni, odvažni, unositi svježinu i novu energiju. Zato su nam Mladež i PA HDZ-a BiH iznimno važni, prevažni. Vi ste osnova budućeg političkog dijaloga u BiH bez obzira na to s kim ćemo ga voditi - kazao je Dragan Čović obraćajući se polaznicima X. generacije PA HDZ-a BiH.

Često se kaže da su mladi naša budućnost. U HDZ-u su - sadašnjost!

A A A