Vijesti
5. 10. 2021.

Čini se da „Možemo“ i Tomašević iz dana u dan shvaćaju koliko je zahtjevno voditi veliki sustav kao Grad Zagreb

Andrej Plenković: Smjenjuju ljude koje su sami postavili, očito imaju probleme s kadrovima, svaki svoj krivi korak pokušavaju opravdati kosturima iz ormara… Svejedno, kao odgovorna Vlada, i dalje ćemo pomagati Zagrebu. Očekujem od svih da rade svoj posao. * O opravdanosti uvođenja COVID potvrda u zdravstveni sustav dovoljno govori podatak da je među testiranim djelatnicima njih čak 20 bilo pozitivno. Na svom poslu predstavljali su rizik za najranjivije. A prosvjedi? Politički folklor. Naš narod je mudar i informiran, zna tko je tko. * Sve ide dobro, francuski borbeni avioni Rafale bit će nam isporučeni 2024. godine. Pozvao sam predsjednika Macrona da tijekom jeseni posjeti Hrvatsku.

Osim što je izvijestio javnost o odluci parlamentarne većine o izboru čelne osobe Vrhovnog suda, predsjednik Vlade RH i HDZ-a na konferenciji za medije u Banskim dvorima odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

Podrška kandidaturi sudaca Dobronića i Mrčele - Želimo vratiti fokus na stvarnu reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije!

Izdvajamo njegove ključne poruke:

O NOVOM POSRTAJU ZG GRADONAČELNIKA

„Možemo“ i g. Tomislav Tomašević? Nisam detaljno pratio, no čini se da iz dana u dan shvaćaju koliko je zahtjevno voditi veliki sustav kao Grad Zagreb. Trebat će im još dosta treninga. Smjenjuju ljude koje su sami postavili, očito imaju probleme s kadrovima, ne funkcioniraju na relaciji s Holdingom, svaki svoj krivi korak pokušavaju opravdati kosturima iz ormara…

Suza mi kane …

Suza mi kane kad čujem da sami na mrežama objavljuju da im je u 21:30 upaljeno svjetlo u Gradskoj upravi. Možete snimati Banske dvore, vidjeti koliko mi radimo, no ne smatramo da itko treba pustiti suzu nad nama.

Fascinantan je taj fenomen sveopće potpore koju u dijelu javnosti i dalje uživa „Možemo“, ta dobrohotnost, to opraštanje i umanjivanje svake greške. Da je ovo napravio netko iz HDZ-a, sve bi gorjelo!

I dalje ćemo pomagati Zagrebu

Svejedno, kao odgovorna Vlada, i dalje ćemo davati ruke Gradu Zagrebu, pomagati kao što smo nedavno pomogli sa 150 milijuna kuna beskamatnih sredstava, nećemo se baviti reliktima… Očekujemo od svih da rade svoj posao.

O COVID POTVRDAMA

Golema većina zaposlenih u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi razumno je reagirala na uvođenje COVID potvrda u cilju zaštite pacijenata i korisnika socijalnih ustanova.

O opravdanosti te mjere dovoljno govori podatak da je među testiranim zdravstvenim djelatnicima njih čak 20 bilo pozitivno. Na svom poslu predstavljali su rizik za najranjivije. Da nisu testirani, zarazili bi možda nekog pacijenta koji je ionako bolestan i koji bi s COVID-om mogao preminuti.

Prosvjedi - politički folklor

A prosvjedi pred bolnicama? Okupljaju se u većini ljudi koji nemaju veze s medicinom, to je dio demokracije i političkog folklora. Oni koji hoće prosvjedovati, prosvjedovat će, to je demokracija. No naš narod je pametan, mudar i informiran, zna tko je tko.

O BORBENIM AVIONIMA

Nabava borbenih zrakoplova? Sve ide dobro, priprema se sporazum između Francuske i Hrvatske, na njemu stručne službe temeljito rade. Cijeli je proces vođen pažljivo, za tu cijenu dobit ćemo najbolje moguće avione… Francuski zrakoplovi bit će nam isporučeni 2024. godine. Pozvao sam predsjednika Emmanuela Macrona da tijekom jeseni posjeti Hrvatsku.

O SRBIJANSKIM UDŽBENICIMA

Srbijanski udžbenici u kojima se negira postojanje hrvatskog jezika? Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ima jasnu zadaću izraziti oštar prosvjed institucijama Srbije. To je nedopustivo, to je nedostatak poštovanja prema Hrvatskoj kao susjednoj zemlji. Očekujemo da se ta sramota ispravi. To ću i osobno reći predsjedniku Aleksandru Vučiću koji će biti danas i sutra u Sloveniji na summitu EU - zapadni Balkan.

A A A