Vijesti
7. 10. 2021.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH

Poštovana obitelji, s iskrenim sam žaljenjem primio vijest o preranom odlasku g. Mandića. Pamtit ćemo ga kao uglednog liječnika i cijenjenog člana našega sestrinskog HDZ-a BiH koji je u dva navrata obnašao dužnost ministra zdravstva Federacije BiH te se u svom djelovanju neumorno zauzimao za prava hrvatskog naroda i boljitak cijele BiH - koja se treba temeljiti na ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske izrazio je sućut obitelji Vjekoslava Mandića, u kojoj stoji:

Cijenjeni član naše sestrinske stranke

Poštovana obitelji Mandić,

s iskrenim sam žaljenjem primio vijest o preranom odlasku g. Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine i cijenjenog člana naše sestrinske stranke - Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Pamtit ćemo ga kao uglednog liječnika i bosansko-hercegovačkog političara koji je u dva navrata obnašao dužnost ministra zdravstva Federacije BiH.

ZA ravnopravnost hrvatskog naroda

U svom se djelovanju g. Mandić neumorno zauzimao za prava hrvatskog naroda i boljitak cijele BiH - koja se treba temeljiti na ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda.

Svojim predanim radom pridonio je unaprjeđenju sustava zdravstvene zaštite, posebice u zahtjevnom vremenu koju je pred medicinsku struku stavila pandemija koronavirusa.

Molim Vas da u ime Hrvatske demokratske zajednice i u moje osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.

A A A