Vijesti
11. 10. 2021.

Domovinski pokret nasljednik je politika koje su htjele naštetiti dr. Tuđmanu!

Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“: Ucjenjivanja i huškanja dovela su DP do oporbe, a potom i raspada. Ponajviše im smeta predsjednik Plenković jer pod njegovim vodstvom HDZ uvjerljivo pobjeđuje i već 5 godina uspješno vodi Hrvatsku. Lažno se pozivajući na dr. Tuđmana, obrušavaju se na one koji provode njegovu politiku i zapravo pomažu ljevici - u što smo se uvjerili i na izborima za Predsjednika RH. DP je politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici. I Penava je samo inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika, zaogrnutih u lažnu brigu za nacionalne interese.

Priopćenje pod naslovom „Penavin pokušaj konsolidacije na promašenoj politici (Penava bi HDZ-u uzeo Tuđmana, a onda bi, umjesto Tuđmanove, vodio antieuropsku politiku)“, koje potpisuje predsjednik Zajednica utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, donosimo u cijelosti:

Opsjednuti snagom HDZ-a

Domovinski pokret nije nasljednik Tuđmanove politike, nego nasljednik onih politika koje su Tuđmana dovodile u pitanje i nisu shvaćale bit državne politike. Zbog toga stalno i u svim prilikama napadaju HDZ.

Smeta im suradnja HDZ-a s nacionalnim manjinama, što je i ostavština Tuđmanove politike pomirbe, a ponajviše im smeta predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković.

Uzalud vam trud, svirači

Zašto? Zato jer je pod Plenkovićevim vodstvom HDZ okupljajuća i vodeća politička snaga koja je uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima i koja Hrvatsku uspješno vodi već 5 godina te se suočava s brojnim izazovima i nepredviđenim kriznim situacijama.

S druge strane, politika ucjenjivanja, huškanja i isključivosti, Domovinski pokret je 2020. dovela do oporbe, u kojoj se ubrzo raspao na različite frakcije, što dovoljno govori o ozbiljnosti političkog djelovanja i stvarnim domoljubnim motivima.

Vino i gitare, urota i privatni poslovi

Čitamo o tome kako se jedna netransparentna politička opcija, koja se međusobno proziva zbog privatnih interesa, skrivenih agendi, urota, tajnih snimanja i zavjera, vina i starih CD-ova te visine kamata na financijske zajmove vlastitoj stranci poziva na utemeljitelja hrvatske države i obrušava na one koji provode njegovu politiku.

Domovinski pokret više nalikuje na politički projekt izmišljen da našteti HDZ-u i Tuđmanovoj politici, predstavljajući se tobože kao „autentični i izvorni HDZ“, a zapravo pomažući ljevici, u što smo se uvjerili i na predsjedničkim izborima.

Nova inačica antituđmanovskih politika

To je inačica dosadašnjih antituđmanovskih politika zaogrnuta u lažnu brigu za hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska se od svog postanka nagledala različitih pokreta i stranaka koje su se na nju pozivali, a zapravo su joj svojim promašenim politikama samo štetili.

A A A