Vijesti
22. 10. 2021.

Ako Milanović kani ponovno ići u nekakve velike sukobe, u prijetnje, to ću otresti s revera

PVRH Andrej Plenković o Milanovićevoj „besprizornoj i bezobraznoj tiradi“, o lažnim optužbama u svezi s brigadirom Burčulom: „A na podvale o 'zabrinjavajućem materijalnom stanju u HV-u', mogu poručiti da je naša Vlada, nakon nepravdi u vrijeme one SDP-ove, vratila dostojanstvo hrvatskom vojniku, modernizirala opremu, vratila pobjednički HV u Vukovar, u Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu… A tvrdili su da je to - nemoguće. Nabavljamo borbene avione. Milanović je posljednji koji nam o tome može docirati“. Ministar obrane Mario Banožić: „Milanović krši zakon koji je donijela njegova Vlada i SDP-ova većina“.

Na novi Milanovićev verbalni izgred predsjednik Vlade RH i HDZ-a odgovorio je iz Bruxellesa. Donosimo sažetak izjave Andreja Plenkovića:

Kad je južina, nije dobro odviše pričati

Ako Zoran Milanović kani ponovno ići u nekakve velike sukobe, u prijetnje, to ću otresti s revera. Njegova besprizorna i bezobrazna tirada, ta nakupina lažnih optužbi na račun Vlade RH u svezi s umirovljenjem brigadira Elvisa Burčula zasigurno je nastala pod utjecajem južine.

Dok sam u četvrtak ujutro vodio sina u školu i kćer u vrtić, baš sam komentirao da je u Zagrebu južina. A stari Dubrovčani dobro kažu: kad je jugo, šiloko, nije dobro odviše vijećati, a kamoli donositi važnije odluke.

Neka se Milanović previše ne sekira …

Za razliku od onog što Milanović podmeće, nisam nijednom sudjelovao u odlučivanju o napredovanju, dodjeli odlikovanja, razrješenju, umirovljenju… bilo kojeg zapovjednika Hrvatske vojske. Ministar obrane Mario Banožić postupa sukladno zakonu i ima svoje ovlasti - niti sam se miješao, niti se kanim miješati.

Ako je Milanoviću išta bilo sporno, za to postoji telefon. No nije me kontaktirao. Neka se previše ne sekira i neka sve rješava s ministrom.

Ispravili smo SDP-ovu nepravdu

A na insinuacije o tobože „zabrinjavajućem materijalnom stanju u HV-u“, mogu mu poručiti da je naša Vlada, nakon nepravdi u vrijeme one SDP-ove, vratila dostojanstvo hrvatskom vojniku, modernizirala opremu, povećala proračunska sredstva, vratila pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, u Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu… A tvrdili su da je to - nemoguće.

Nabavljamo i borbene avione. Što bi on sve dao da je toliko učinio za našu vojsku! On je posljednji koji nam o tome može docirati.

BANOŽIĆ: Milanović krši zakon koji je donijela njegova Vlada & SDP-ova većina

I ministar obrane, u više navrata, odbacio je lažne optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića. U najkraćem:

- Milanović bi sad htio da kršim zakonske propise koji su, usput rečeno, doneseni dok je upravo on bio premijer, Ivo Josipović predsjednik RH, a Ante Kotromonavić ministar obrane. Milanović teškim riječima o „nasrtaju na uredno funkcioniranje Oružanih snaga“ pokušava iz privatnih razloga skrenuti pozornost s merituma i tjera inat. Jedini koji krši Ustav i zakon jest Milanović. Ova Vlada i Ministarstvo obrane itekako vode brigu o Hrvatskoj vojsci u podizanju standarda njezinih pripadnika i o njihovom svakodnevnom životu i radu, opremanju i modernizaciji.

Banožić odbacuje optužbe predsjednika Milanovića

Priopćenje Ministarstva obrane o postupanju Predsjednika Republike Hrvatske i Glavnog stožera OS RH

A A A