Vijesti
29. 10. 2021.

Milanović očajnički pokušava privatizirati HV u političke svrhe - Pripisuje si ovlasti za koje nije biran!

Zoran Milanović svojim opetovanim ispadima krši Zakon o obrani. Njegovi očajnički pokušaji da privatizira Hrvatsku vojsku za svoje dnevno političke svrhe postaje već i besprizorno. Ovaj neviđeni čin uzurpiranja HV-a mimo zakona, kao i nedavnu najavu da će blokirati sve na što ima utjecaja u državi, vrhunac je licemjerstva i nezabilježeni primjer ugrožavanja nacionalne sigurnosti države! - stoji, među ostalim, u priopćenju Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak". 

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik ZBGŠ-a, donosimo u cijelosti: 

Ugrožavanje nacionalne sigurnosti 

Zoran Milanović svojim opetovanim ispadima krši Zakon o obrani i pripisuje si ovlasti koje nema i za koje nije biran. Njegovi očajnički pokušaji da privatizira Hrvatsku vojsku za svoje dnevno političke svrhe postaje već i besprizorno. Zajednica branitelja „Gojko Šušak“ ovaj neviđeni čin uzurpiranja Hrvatske vojske mimo zakona, kao i nedavnu najavu da će blokirati sve na što ima utjecaja u državi, drži vrhuncem licemjerstva i nezabilježenim primjerom ugrožavanja nacionalne sigurnosti države. 

Još jedan pokušaj kršenja zakona 

Podsjećamo, Zoran Milanović pritiscima je tražio kršenje Zakona o obrani i promaknuća mimo reda, čime je urušio dostojanstvo pobjedničke Hrvatske vojske i njezinih časnica i časnika. 

Puna podrška ministru Banožiću 

Funkcioniranje sustava te obavljanje misije i zadaće Hrvatske vojske u skladu s Ustavom i zakonom moraju biti iznad osobnog ega, sitnih interesa ili kako je to Predsjednik Republike rekao „zbog mira u kući“. 

Ovime dajemo punu potporu ministru obrane Mariju Banožiću, a Predsjednika Republike Zorana Milanovića pozivamo da se vrati u okvire zakona i Ustava.

A A A