Vijesti
3. 11. 2021.

Vlada RH ostaje u istom sastavu - Nastavljamo zajedno raditi na dobrobit hrvatskog gospodarstva & na kvalitetnijem životu građana!

(VIDEO) PVRH Andrej Plenković odbacio je u Hrvatskom saboru još jednu nebuloznu „inicijativu“ udružene oporbe - onu o opozivu ministra Zdravka Marića. „700.000 zaposlenika u privatnom sektoru dobilo je plaću zahvaljujući odlučnim Vladinim mjerama. Spasili smo 120.000 poduzeća, spriječili val otpuštanja i stečajeva. To je bila naša zadaća - i mi smo je ispunili! A što ste to Vi, zastupnice Vidović Krišto, postigli? Što je postigla oporba? Ništa, nula, zero! Izvodite cirkus, servirate bizarne teorije urote. Ministar Marić i dalje će biti član ove Vlade, kao što je bio i one prijašnje“.

„Vlada RH i parlamentarna većina odbijaju oporbenu 'inicijativu'. Zdravko Marić nastavit će raditi svoj posao na dobrobit hrvatskog gospodarstva i našeg financijskog sustava!“ - jasno je poručio Andrej Plenković u srijedu u Hrvatskom saboru, u raspravi o prijedlogu 34-ero zastupnika da nacionalni parlament iskaže nepovjerenje potpredsjedniku Vlade i ministru financija Mariću.

Tlapnje neupućenih & opterećenih

Pritom je predsjednik Vlade i HDZ-a izlaganje neovisne zastupnice Karoline Vidović Krišto, u kojem je tumačila „razloge“ za pokretanje „inicijative“, nazvao bizarnim, a ideološki šaroliku grupu zastupnika koja ju je podržala „nalik na cirkus”:

- Oporba je ovom tiradom opet pokazala da ne razumije diobu vlasti, neovisnost pravosuđa, neovisni rad Državnog odvjetništva, nesmetani rad policije... To su jednostavno tlapnje neupućenih i opterećenih raznim teorijama urote.

„Švicarac“ Grbin pravi se grbav. Što bi sve dao SDP da se u svom mandatu mogao pohvaliti ovakvim rastom plaća i rodiljnih naknada!

Učinak oporbe: Ništa, nula, zero!

Kada je riječ o postignućima Vlade RH, Plenković je podsjetio na poreznu reformu, smanjenje javnog duga, vraćanje i potom zadržavanje kreditnog rejtinga na investicijskoj razini, povećanje plaća i mirovina, očuvanje radnih mjesta…

- A što ste to Vi, zastupnice Vidović Krišto, učinili na dobrobit Hrvatske? Ništa, nula, zero! U pet krugova porezne reforme, a koju je predvodio ministar Marić, rasteretili smo gospodarstvo i građane za 10 milijardi kuna, došli iz vječnih deficita u uravnoteženi proračun ili proračunski višak, rapidno smanjivali javni dug, ispunili kriterije za Europski tečajni mehanizam II...

Munjeviti rast BDP-a od 9%, rekordno povećanje „minimalca“ & rapidno smanjivanje udjela javnog duga!

Ponovio je da je Vlada u najvećoj krizi koja je pogodila hrvatsko gospodarstvo, naš društveni i zdravstveni život, s 40 milijardi kuna spasila radna mjesta:

- 700.000 ljudi u privatnom sektoru dobilo je plaću od države zahvaljujući brzim i odlučnim Vladinim mjerama. Spriječili smo da 120.000 poduzeća ode u stečaj, spriječili smo val otpuštanja, spriječili ugrozu egzistencija hrvatskih obitelji. To su bile naše zadaće, i njih smo ispunili!

Sjajna turistička sezona & rekordni rast BDP-a

Dodao je da je Vlada u takvim teškim okolnostima pripremila i omogućila, u odnosu na konkurente, najbolju turističku sezonu na Mediteranu:

- Gospodarski bi rast prema našim procjenama, a one su uvijek bile konzervativne, u ovoj kriznoj 2021. mogao dostići čak 9 % BDP-a! Vlada će ostati u ovom sastavu i nastaviti raditi na kvalitetnijem životu građana. Ministra Marić i dalje će biti član ove Vlade, kao što je bio i one prijašnje.

Sezona je bila van svih očekivanja - Uz skoro pristupanje Schengenu i europodručju ostvarujemo sve preduvjete za daljnji razvoj Hrvatske kao turističke destinacije!

Ključno je povjerenje

Predsjednik Vlade i HDZ-a završio je svoje obraćanje porukom da je povjerenje ključno:

- Bilo bi dobro da ponekad pronađemo barem minimalni zajednički nazivnik. Mi ćemo ga uvijek nuditi i tražiti.

U ova burna vremena, s vjerom u zajedništvo hrvatskog naroda, predano i odgovorno radimo na dobrobit RH & u interesu svih naših građana!

MARIĆ: To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast!

I potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić odbacio je sve neutemeljene objede na svoj račun iz „prijedloga“ za izglasavanje nepovjerenja:

- Kategorički odbacujem sve insinuacije koje polaze od toga da sam tobože koristio svoj položaj kako bih pogodovao interesima svojih poznanika. To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast, kao i na službe kojima sam na čelu. Svoju dužnost obavljam savjesno i odgovorno.

A A A