Vijesti
7. 12. 2021.

Suglasje s hrvatskim biskupima o važnosti cijepljenja i odgovornog ponašanja & svrhovitosti COVID potvrda

(VIDEO) Andrej Plenković o sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a: Cijepljenje, booster, zaštitne mjere - to je ključ u borbi s novim sojevima. Samo zlonamjerne osobe mogu fabricirati da su biskupi „protiv potvrda“, očito im je želja proizvesti nekakav „razdor“. Mostovce nije briga ni za ljuske živote, ni za tzv. stožerokraciju, ni za „slobode“. Frustrirani, ti destruktivci, demagozi i licemjeri izmislili su temu kako bi politikantski profitirali. Petrov se hvali da je roditeljima preporučio Pfizer, ali njegova svita na prosvjedu zaziva - ivermektin!? Znači, roditeljima cjepivo, a narodu lijek za parazite kod životinja. Je li to normalno? Dio ljudi, nažalost, misli da su oni u pravu. Nisu. Neka pročitaju priopćenje HBK i Vlade.

Donosimo ključne naglaske iz izjave predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu.

Trend rasta zaposlenosti & plaća

Osvrnuli smo se, prije svega, na Državni proračun za 2022. i očekivani gospodarski rast u ovoj godini od najmanje 9%. To će nam omogućiti da nastavimo s trendom rasta ne samo zaposlenosti, nego i minimalne i prosječne plaće. Iz faze uspješnog očuvanja radnih mjesta ušli smo u fazu njihovog kreiranja.

Smisao proračuna za 2022. - nastaviti jačati otpornost hrvatskog gospodarstva, omogućiti daljnji rast & kreirati nova radna mjesta!

Suglasje o zajedničkim naporima za zaštitu građana

Komentirali smo i odlični, vrlo korisni sastanak Vlade RH sa Stalnim vijećem Hrvatske biskupske konferencije. Samo jako zlonamjerne osobe mogu fabricirati da su hrvatski biskupi „protiv COVID potvrda“, očito im je želja spinovima proizvesti dojam o nekakvom „razdoru“, nekakvoj konfrontaciji.

Pozivamo sve građane i vjernike da pridonesu prevladavanju COVID krize, ponajprije cijepljenjem & poštovanjem mjera koje idu za zaštitom života i zdravlja

S biskupima je postignuto suglasje o zajedničkim naporima za zdravstvenu zaštitu građana u pandemiji. I u zajedničkom priopćenju jasno se pozivaju svi građani i svi vjernici da cijepljenjem i poštivanjem protuepidemijskih mjera pridonesu prevladavanju krize te se naglašava svrhovitost potvrda - jer smanjuju rizik obolijevanja i prenošenja virusa. Onima koji se NE žele cijepiti omogućena je jednostavna, bezbolna alternativa - testiranje.

Zbog novih sojeva nužan oprez

Na stranačkim smo tijelima razgovarali o epidemiološkoj situaciji te opasnostima novih sojeva COVID-a. Omikron soj prisutan je i u Hrvatskoj te je stoga nužan oprez. Cijepljenje, booster doza i odgovorno ponašanje ključni su za očuvanje zdravlja i života - poštivanje protuepidemijskih mjera ostaje najbolji način zaštite sebe i svojih bližnjih.

Nažalost, broj umrlih premašio je 11.000 - Covid potvrdama spriječeno je širenje zaraze na još 36.000 naših sugrađana

Bešćutni licemjeri koji se poigravaju tuđim životima

Mostovce u biti nije briga ni za zdravstvo, ni za „slobode“, ni za radna mjesta, ni za Stožer ni za tzv. „stožerokraciju“, nego su izmislili tu temu samo kako bi naudili našoj Vladi i HDZ-u. To su puste tlapnje. Frustrirani izbornim porazima, ti destruktivci, demagozi, manipulatori i licemjeri nastoje politikantski profitirati, ušićariti.

Nije lako biti Grmoja, biti toliko frustriran pa se svako jutro buditi s jedinom mišlju o novoj laži kojom će pokušati nauditi HDZ-u!

Primjerice, Božo Petrov hvali se u Saboru da je svojim roditeljima savjetovao Pfizer, a onda njegova svita bukača dođe na prosvjed i zaziva ivermektin, lijek protiv parazita kod životinja!? Znači, roditeljima cjepivo, a narodu lijek za životinje. Je li to normalno? Dio ljudi, nažalost,  misli da oni možda imaju pravo. Nemaju. Neka pročitaju zajedničko priopćenje Stalnog vijeća HBK i Vlade.

Jedino ih zanima politikantska korist

Smiješna je ta Mostova teza o tzv. "stožerokraciji", teza koju sad „vrti“ i Onaj Koji se Voli Okolo Voziti Ophodnim Brodovima. Hrvatski sabor usvojio je zakon koji uređuje pitanje borbe protiv zaraznih bolesti, a sukladno tom zakonu ustrojena su potrebna tijela i regulirane su njihove aktivnosti.

Nema te zemlje u svijetu u kojoj bi se parlament na dnevnoj bazi mogao baviti operativnim upravljanjem bilo kojom krizom, a kamoli pandemijom - koja traje već dvije godine. Ponovit ću: predlagatelji takvih „inicijativa“ ne brinu za zdravlje građana, nego ih jedino zanima politikantska korist.

Ne vjerujte lažnim prorocima koji se bešćutno poigravaju s tuđim životima!

Milanović - gubljenje vremena

Milanović? Nebitno je što priča, bez veze. Komentirati njegove konstrukcije gubljenje je vremena, bavim se važnijim stvarima. Jedino mu mogu poručiti da se treba držati zakona, i to onog koji je sam donio dok je bio premijer. Neka uputi dopis ministru obrane, ministar Glavnom stožeru i onda nek' se voza i oklopnim brodom, i avionom, i autom, čime god hoće.

Ni za jednog licemjera & politikanta koji se poigrava tuđim životima neće biti „popusta“!

Žao mi dođe onih koji ga pozivaju na svoje događaje, onda gotovo nitko ne izvještava o robotici, o Suvagu, o važnoj ustanovi… sve „pojedu“ njegovi ispadi i uvrede. Kamo god i kome god ode, preusmjerava pažnju na sebe, nitko više ne zna na što je i zbog čega došao. To postaje već pomalo redundantno. Evo, danas je vojnim brodom otišao na Vis, a sutra će malo tko znati na kojem je otoku uopće bio. Pričat će se o njegovoj novoj tiradi.

A A A