Vijesti
11. 12. 2021.

Ima li što suverenističkije od Pelješkog mosta, Schengena & Rafalea?!

IZBORNI SABOR ZBGŠ-a (VIDEO/PHOTO). Čestitamo generalu Miljenku Filipoviću na ponovnom izboru za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak"! Plenković: Od 4 strateška cilja koja ćemo ispuniti u ovom mandatu, 3 su suverenističkog, sigurnosnog karaktera: teritorijalno spajanje RH, zaštita granice i podizanje obrambenih sposobnosti na dosad neviđenu razinu. Kritikanti koji pokušavaju osporiti ta postignuća čine to iz jednog jedinog razloga - žao im je što to uspijeva naša, HDZ-ova Vlada! Filipović: Nakon predsjednika Tuđmana i ratnog ministra obrane Šuška, od svih vlada upravo je ova naša, HDZ-ova, najviše napravila za hrvatske branitelje, vojnike i policiju!

S Izbornog sabora Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", održanog videovezom iz Središnjice naše stranke, donosimo govore predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja generala Tome Medveda te novog/starog predsjednika ZBGŠ-a i člana Predsjedništva HDZ-a generala Miljenka Filipovića.

PLENKOVIĆ: Ispravili smo nepravdu koju je SDP bio nanio hrvatskim braniteljima!

Od četiri strateška cilja koja ćemo ispuniti u ovom mandatu, koja će biti vrijedna ostavština naše Vlade RH, čak tri su suverenističkog, sigurnosnog karaktera: Pelješki most, Schengen i Rafalei. Ima li što suverenističkije od teritorijalnog spajanja Lijepe Naše, zaštite državne i vanjske europske granice te podizanja naših obrambenih sposobnosti na dosad neviđenu razinu?!? 

I to sve postižemo unatoč velikoj krizi, u kojoj smo samo za očuvanje radnih mjesta izdvojili 12 milijardi kuna, a da pritom nismo ugrozili ostvarenje svog 4. cilja - ulaska u eurozonu. 

Zavidnicima je žao

Kritikanti koji pokušavaju osporiti ova postignuća čine to iz jednoga jedinog razloga - žao im je što to uspijeva naša, HDZ-ova Vlada! 

Podjednako im je žao i zato što smo u odnosu na njihov mandat znatno unaprijedili položaj hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca, ispravili nepravdu koja im je bila nanijeta, to što kontinuirano povećavamo proračun za obranu i za pobjedničku Hrvatsku vojsku. 

Europskim novcem gradimo 4 veteranska centra 

General Filipović, govoreći o koristima EU članstva, naveo je Pelješki most. Ja ću pak izdvojiti ono što malo tko u javnosti spominje: europskim novcem gradimo i četiri veteranska centra, u Šibeniku, Daruvaru, Sinju i Petrinji. 

Da, i to je dobar primjer načela modernog suverenizma kojim se vodimo, koristeći nikad jači međunarodni položaj i utjecaj Hrvatske! Da, i to je snažna poruka dubokog poštovanja spram hrvatskih branitelja - kojima dugujemo slobodu! 

S osloncem u Tuđmanovoj baštini, okrenuti smo budućnosti 

Posebno danas, na 22. obljetnicu smrti državničkog velikana dr. Franje Tuđmana - pod čijim se odlučnim vodstvom, uz hrabrost i žrtvu naših branitelja, Hrvatska obranila od velikosrpske agresije i oslobodila okupirana područja - želim vam još jednom zahvaliti na svemu što ste učinili za Domovinu i istaknuti koliko cijenim vaš doprinos i današnjem društvu. 

S osloncem u Tuđmanovoj baštini, čvrsto štiteći dignitet Domovinskog rata, okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima!

MEDVED: Kultura sjećanja, povijesna istina o agresiji & vrijednosti Domovinskog rata

Otkad je ova zajednica osnovana i otkad smo preuzeli odgovornost za upravljanje državom, naš je cilj bio osigurati očuvanje digniteta Domovinskog rata i poboljšanje prava hrvatskih branitelja dostojanstvenim vrednovanjem njihovih uloge u stvaranju i obrani Domovine. I mogu reći da smo, zajedno s vodstvom HDZ-a, u tome i uspjeli!

Branitelji na visokim mjestima u svim tijelima vlasti 

U vrijeme SDP-a - bit ću blag - hrvatski branitelji bili su suočeni s pravnom i egzistencijalnom nesigurnosti, bili su zanemareni, isključeni iz dijaloga. A danas su branitelji na visokim mjestima u svim tijelima vlasti, u Vladi RH i Hrvatskom saboru, uključeni su u donošenje odluka o domovinskoj sigurnosti, daleko su bolje pozicionirani u društvu nego prije. S braniteljskim udrugama uspostavili smo iskrenu suradnju i partnerstvo.

Njegujemo kulturu sjećanja na žrtve, promičemo povijesnu istinu o obrani od velikosrpske agresije, čuvamo vrijednosti pravednoga Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja i hrvatskih građana! 

Nikada nećemo odustati od potrage za nestalima!

I nadalje nam je primarni cilj pronalazak nestalih osoba iz Domovinskog rata. To je bila, jest i bit će naša najveća obveza prema njihovoj žrtvi. I nikada u tome nećemo odustati ni posustati!

FILIPOVIĆ: Jedinstveni zakon o braniteljima, 30. svibanj & 18. studeni, HV u Vukovaru…

Gdje smo mi branitelji bili prije pet godina, a gdje smo danas? Prava su nam ili vraćena ili znatno poboljšana, ispravljene su nepravde iz SDP-ova mandata. Stoga ću punim glasom i bez zadrške ponoviti istinu: nakon predsjednika Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška, od svih vlada upravo je ova naša, HDZ-ova, predvođena Andrejem Plenkovićem, najviše napravila za hrvatske branitelje, vojnike i policiju! 

Vratili smo pobjedničku vojsku među svoj narod! 

Mogao bih nabrajati do sutra, no izdvojit ću samo dio postignuća. Doneseni su jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojim su prvi put u povijesti regulirana prava pripadnika HVO-a, te Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu. 

Iako su tvrdili da je to nemoguće, vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, Grad Heroj, u Sinj, Ploče, Varaždin i Pulu, vratili smo je među svoj narod! 

Mjesto posebnoga domovinskog pijeteta 

30. svibanj ponovno je Dan državnosti, a 18. studeni proglašen je Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Hrvatski vojnik stavljen je u prvi plan, ulaže se kao nikada do sada u policiju. 

Vukovar je proglašen mjestom posebnoga domovinskog pijeteta, a glavne dvorane u MORH-u nazvane su po velikanima Domovinskog rata - Gojku Šušku te generalima Janku Bobetku, Zvonimiru Červenku i Blagi Zadri. 

Stabilna, sigurna, utjecajna i jaka Hrvatska 

Nabava borbenih aviona Rafale jamstvo je sigurnosti naše države i hrvatskog naroda. A samo stabilna, utjecajna i jaka Hrvatska može ići naprijed. Zajedno, nastavimo graditi modernu, demokratsku Hrvatsku. Još bolju, još snažniju, još socijalniju! 

A A A