Vijesti
3. 1. 2022.

Nakon što je Vlada osigurala sredstva za plaće i nastavak proizvodnje, sad stvaramo preduvjete za dugoročnu održivost „Đure Đakovića“

PVRH Andrej Plenković s predstavnicima kompanije iz Slavonskog Broda: „Pozdravili smo odluku kojom je Europska komisija na samom kraju prošle godine, nakon intenzivne komunikacije s Vladom RH, odobrila Program restrukturiranja 'Đure Đakovića'. To je jasan znak da je plan održiv - uz potporu strateškog partnera iz Češke. Kao i dosad, činit ćemo sve da pomognemo opstanku te važne i velike tvrtke“.

Priopćenje iz Banskih dvora prenosimo u cijelosti:

Đuro Đaković Grupa & Đuro Đaković Specijalna vozila

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je radni sastanak u Banskim dvorima s Pavelom Maroušekom, članom Uprave Đuro Đaković Grupe, Danijelom Marićem, predsjednikom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila te Goranom Matanićem, članom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila.

Tijekom sastanka obje su strane pozdravile donošenje odluke Europske komisije krajem prosinca 2021. godine, kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju bila u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Komisije te je ova odluka jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.

Iz faze opstanka u fazu dugoročne održivosti

Predsjednik Vlade kazao je da će Vlada, kao i dosad, činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije.

„Nakon faze kada su, uz pomoć Vlade, osigurana sredstva za plaće radnicima i nastavak proizvodnje, sada ulazimo u razdoblje stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost Đure Đakovića, uz potporu strateškog partnera iz Češke“ - poručio je Andrej Plenković.

Prezentacija daljnjih planova & proizvodnih aktivnosti

Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju. Plenković je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje Programa te usvojiti druge prateće dokumente, čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitu provedbu procesa restrukturiranja.

Na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar obrane Mario Banožić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu u MORH-u brigadir Davor Tretinjak.

A A A