Vijesti
29. 1. 2022.

Nada Murganić ponovno predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“. Čestitamo!

Kako je sama istaknula na Izbornom saboru ZŽKZ-a, u HDZ-u, predvođenom predsjednikom Plenkovićem, žene imaju sve važniju, sve veću ulogu. „U mandatu ove, naše Vlade učinjeni su znatni iskoraci u poboljšanju položaja žena, obitelji i djece u hrvatskom društvu, ali i u njihovoj zaštiti od nasilja“. Andrej Plenković: „Želimo još snažnije afirmirati ulogu žena u politici. Ravnopravnost žena i njegovanje obiteljskih vrijednosti u temeljima su HDZ-a kao narodnjačke i demokršćanske stranke“.

Izborni sabor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, u nazočnosti nacionalnog vodstva naše stranke, održan je u Središnjici te preko videoveze na još 20 lokacija - u svim županijama.

Osim predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića te ponovno izabrane predsjednice ZŽKZ-a Nade Murganić, na Saboru su se govorima obratile i predsjednica sestrinske nam Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Marina Pendeš (u Zagrebu) te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (videolinkom iz Bruxellesa).

Kako naš mandat bude protjecao, oporba će iz nemoći, zlobe & jala biti sve agresivnija & lažljivija!

Čak 5 žena među 7 najviših međunarodnih dužnosnika

Zahvalivši se izaslanicama na potpori za još jedan mandat na čelu naših „Katarina“, Murganić je naglasila da žene u HDZ-u, predvođenom Plenkovićem, imaju sve važniju, sve veću ulogu, ulogu kakvu i trebaju imati:

- O tome najbolje svjedoči činjenica da su od sedmero naših najviših dužnosnika na međunarodnoj razini čak pet žene: osim Dubravke Šuice, to su glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić, članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić, potpredsjednica Kluba EPP-a u Europskom parlamentu Željana Zovko i eurozastupnica Sunčana Glavak.

4 ministrice, potpredsjednica HDZ-a & 2 županice

Naravno, ponosne smo i na svoje četiri ministrice, na Nikolinu Brnjac, Ninu Obuljen Kržinek, Mariju Vučković i Natašu Tramišak! - nastavila je predsjednica Zajednice žena HDZ-a:

- Imamo i nacionalnu potpredsjednicu HDZ-a Zdravku Bušić te dvije županice, požeško-slavonsku Antoniju Jozić i karlovačku Martinu Furdek-Hajdin. To nema nitko drugi u Hrvatskoj! Imamo i pet gradonačelnica i dvanaest općinskih načelnica, a ja sam pak predsjednica Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije.

Prava žena, humanitarne akcije, nacionalni identitet & obitelj

U mandatu ove, naše Vlade RH - zaključila je Nada Murganić - učinjeni su znatni iskoraci u poboljšanju položaja žena, obitelji i djece u hrvatskom društvu, ali i u njihovoj zaštiti od nasilja:

- Zajednica žena HDZ-a zacijelo je najsnažnija i najprepoznatljivija organizacija žena među strankama u Hrvatskoj. Nastavljamo s predanim angažmanom za prava žena, ali i s našim zapaženim humanitarnim aktivnostima te zaštitom nacionalnog identiteta i hrvatske obitelji!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama: Snažnija prevencija i podrška žrtvama, strože kazne, nova skloništa & 0-24 SOS telefon

PLENKOVIĆ: Podigli smo standarde

Predsjednik Andrej Plenković čestitao je Nadi Murganić na novom mandatu te čitavome novoizabranom vodstvu naših „Katarina“:

- Naša je Vlada RH podigla standarde u položaju i pravima žena, no želimo još snažnije afirmirati njihovu ulogu u hrvatskom društvu i politici. Ravnopravnost žena i njegovanje obiteljskih vrijednosti u temeljima su HDZ-a kao narodnjačke i demokršćanske stranke.

Dodatne izmjene Kaznenog zakona smanjit će obiteljsko nasilje & omogućiti bolju zaštitu žrtava i brže kažnjavanje počinitelja

A A A