Vijesti
31. 1. 2022.

Prva obljetnica smrti Miroslava Tuđmana. „Prisjećamo ga se kao časnog čovjeka kojem je interes Hrvatske uvijek bio ispred osobnog“

Predsjednik Andrej Plenković na znanstvenom skupu Instituta Ive Pilara: „Dao je iznimni doprinos ostvarenju državotvorne vizije svog oca, sudjelovao u donošenju ključnih odluka za Lijepu Našu. Osim po ulozi u obrani i oslobođenju RH te borbi za očuvanje povijesne istine o Domovinskom ratu i baštini dr. Franje Tuđmana, zauvijek ćemo ga pamtiti i po ustrajnom angažmanu za prava Hrvata u BiH“. Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, odalo je počast prof. dr. sc. Miroslavu Tuđmanu na njegovom grobu na Mirogoju

Godinu dana je prošlo da nas je napustio sveučilišni profesor Miroslav Tuđman, general pobjedničke Hrvatske vojske i jedan od utemeljitelja sigurnosno-obavještajnog sustava RH, uvaženi saborski zastupnik i istaknuti član naše stranke, ugledni znanstvenik i publicist...

„Miroslav Tuđman i paradigma znanja“

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a otvorio je Međunarodni online znanstveni skup „Miroslav Tuđman i paradigma znanja“, koji je u povodu obljetnice organizirao Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“ - čiji je osnivač bio upravo Miroslav Tuđman.

Poštovani profesore, s ponosom ćemo Vas se sjećati. I naraštaji iza nas pamtit će Vaš doprinos obrani Domovine i stvaranju moderne Hrvatske!

Istinski domoljub i veliki čovjek

Andrej Plenković je istaknuo da se s ponosom prisjećamo profesora Tuđmana kao istinskog domoljuba i velikog čovjeka koji je sudjelovao u donošenju ključnih, strateških odluka za Lijepu Našu te dao iznimno važan doprinos ostvarenju državotvorne vizije svog oca dr. Franje Tuđmana o slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj:

-. Osim po ulozi u obrani i oslobođenju RH, borbi za očuvanje povijesne istine o velikosrpskoj agresiji, pravednom Domovinskom ratu i državničkoj baštini dr. Tuđmana te uvijek argumentiranom i studioznom djelovanju u Hrvatskom saboru, zauvijek ćemo ga pamtiti i po ustrajnom angažmanu za prava hrvatskog naroda u BiH te po bogatoj akademskoj karijeri, u kojoj je bio osnivač i Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. https://www.hdz.hr/article/2334/u-eri-krivokletnika-detudmanizacije-branio-je-istinu-o-prvom-hrvatskom-predsjedniku-hrvatima-u-bih-nasoj-borbi-za-slobodu-

Čovjek argumenata i dijaloga

Kao časni čovjek kojem je interes Hrvatske uvijek bio ispred osobnog, kao čovjek argumenata i dijaloga, uživao je respekt i autoritet među ljudima neovisno o njihovoj političkoj pripadnosti - također je naglasio predsjednik Plenković.

Poštovani profesore, s ponosom ćemo Vas se sjećati. I naraštaji iza nas pamtit će Vaš doprinos obrani Domovine i stvaranju moderne Hrvatske!

O obraćanju predsjednika Plenkovića više na:

Miroslav Tuđman je u zadnjih 30 godina sudjelovao u donošenju ključnih i strateških odluka za našu zemlju

ZA HRVATSKU JE DAVAO CIJELOG SEBE!

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, odalo je počast prof. dr. sc. Miroslavu Tuđmanu na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju.

Bila mu laka hrvatska zemlja koju je toliko volio i za koju je davao cijelog sebe!

A A A