Vijesti
17. 2. 2022.

Sveobuhvatni paket mjera - vrijedan kao dva Pelješka mosta, gotovo 5 milijardi kuna! - najbolje je demantirao „skeptike“

Klub zastupnika HDZ-a: A mnogi su tvrdili da Vlada nema snagu, nema znanje, da neće učiniti ništa da obuzda rast cijena energenata... A sada nas hvale čak i oporbeni političari. Skepsa se pretvorila u podršku i mjerama i namjerama ove Vlade - koja je tako izdašne mjere mogla ponuditi zahvaljujući svome odgovornom radu, činjenici da je BDP lani dvoznamenkasto porastao. „Stručnjaci“ iz Mosta jedini su ostali potpuno negativni, no na njihovoj mračnoj strani ionako nema - ničeg.

„Vlada će ovim pravodobnim, sveobuhvatnim paketom prevenirati i suzbiti inflaciju, a istodobno pomoći gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i ribarima“ - rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, podsjetivši da je Vlada u prošlih šest godina više puta bila u poziciji kriznog menadžmenta, počevši od Agrokora, preko pandemije covida, do sada rasta cijena energenata:

- Paket je težak“ kao dva Pelješka mosta, gotovo pet milijarda kuna. Vlada je tako izdašne mjere mogla ponuditi zahvaljujući svome odgovornom radu, tj. činjenici da je proračun konsolidiran, a BDP lani rastao dvoznamenkasto.

Bilo je puno nevjernih Toma

Potpredsjednik našega saborskog kluba Josip Borić osvrnuo se pak na reakcije na Vladin paket mjera:

- Mnogi su akteri tvrdili da Vlada nema snagu, nema znanje, da neće učiniti ništa da obuzda rast cijena energenata, no jučerašnji je paket to najbolje demantirao. Reakcije građana vrlo su pozitivne, kao i većine socijalnih partnera, pa čak i nekih oporbenih političara. Skepsa se kod nekih pretvorila u podršku i mjerama i namjerama ove Vlade.

Most opet na tamnoj strani

„Stručnjaci“ iz Mosta i DP-a jedini su ostali negativni - dodao je:

- Odgovorno vođenje države i njenih financija već šestu godinu omogućava onima koji znaju i mogu da u svakom trenutku mogu povući potez koji pomaže najranjivijima, a da ne ugroze strateške ciljeve. Pozivamo sve političke aktere da podrže ove mjere. Mislimo da im nije pametno ostati na suprotnoj strani, jer ondje, koliko smo vidjeli, nema ničeg.

Neka se i veliki gradovi uključe u pomoć

Borić je pozvao velike gradove, tj. njihove čelnike, da se u okviru svog djelokruga također uključe u pomoć građanima, posebno apostrofirajući Zagreb:

- Situacija u Zagrebu zahtijeva i njihovu reakciju, neka sami kažu kako, kome i koliko treba pomoći, a s obzirom da raspolažu s golemim novcem, neka iznađu sredstva i pomognu prije svega poduzetnicima i kućanstvima.

Zastupnik Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo što je Vladin paket rađen u dijalogu sa socijalnim partnerima:

- Vlada je time pokazala da ima solidarnosti i da može pravodobno donijeti mjere i stati u zaštitu najranjivijih, socijalno isključenih.

SAČUVAJ NAS, BOŽE, SDP-ovih MJERA!

Na upit novinara, naša je stranka odbacili nemušte tvrdnje obezglavljenog SDP-a da smo „prepisali“ njihove mjere.

- Sačuvaj me, Bože, SDP-ovih mjera! U krizi Agrokora fotografirali su se s glavicama kupusa, a u COVID krizi najavljivali su 400.000 otkaza. No drago nam je da hvale naše mjere, pa makar i tako što ih u nemoći predstavljaju kao svoje - poručio je Branko Bačić.

BAČIĆ: Grbin & Bauk? Tko pod drugima jamu kopa, sam u nju upada

Peđa Grbin? Iskoristio je sve povlastice koje je iskoristiti mogao. Primao je i naknadu za odvojeni život u iznosu od 1.000 kuna mjesečno iako sa suprugom i sinom živi u Zagrebu. Mogao je se odreći, ali je to učinio tek kada je dijete upisivao u zagrebački vrtić. Arsen Bauk? Političke protivnike je i za manje grijehe nazivao „razbojnicima“. Tko pod drugima jamu kopa, sam u nju upada.

A A A