Vijesti
21. 2. 2022.

Oporba jučer: Pravosudna tijela nisu neovisna, HDZ njima vlada! Oporba danas: Zaštitimo tijela koja rade neovisno - to je borba za vladavinu prava!

Grbin jučer: DORH je produžena ruka politike! Danas: Plenkovićev napad na neovisni DORH je ulazak u diktaturu! Orešković jučer: HDZ drži DORH u šaci! Danas: Sve snage društva pozivam da podrže rad nadležnih tijela! Benčić jučer: DORH zbog HDZ-a ne vodi borbu protiv korupcije. Danas: Plenković je zabio zadnji čavao u lijes pravne države! MOST jučer: DORH treba demontirati! Danas: Rekonstrukciju Vlade napravio je DORH! Itd. Verbalni salto mortale. „Zaboravljaju“ i to da se Milanović sam hvalio da je kao premijer znao za sve tajne izvide - što je najizravniji udar na neovisnost pravosuđa!

Nikola Grmoja: Ovakav DORH treba demontirati! Dalija Orešković: HDZ drži USKOK i DORH u šaci! Peđa Grbin: DORH, umjesto da bude neovisna institucija, produžena je ruka politike! Nino Raspudić: Pravosuđe je produžena ruka vladajuće strukture! DORH je najveći problem Hrvatske. Bojan Glavašević: HDZ drži pravosuđe za gušu! Sandra Benčić: DORH zbog HDZ-a ne vodi borbu protiv korupcije. Ivan Penava: Došlo je mračno doba za Hrvatsku, ljude uhićuju zbog FB pobjava!

U Grmoje su kratke noge

I još jednom Grmoja: Uhićenjem Posavca HDZ skreće pažnju s afere u Kutini! A sada i Arsen Bauk (umjesto ponovno Grbina): DORH pokazuju nepogrešivi smisao za tajming i političku ravnotežu. I uhićenjem Posavca svjedočimo vješto izvedenom manevru DORH-a.

Nije lako biti Grmoja, biti toliko frustriran pa se svako jutro buditi s jedinom mišlju o novoj laži kojom će pokušati nauditi HDZ-u!

Od demontaže institucija …

Eto, sve je to „dosljedna“ oporba do neki dan zborila. Pljuvala je po pravosudnim tijelima i policiji nad kojima je, kao, HDZ „stavio šapu“, problematizirala tajminge postupaka, postupanja policije, tražila demontažu DORH-a…

Nakon uhićenja ministra Horvata - druga ploča. Verbalni salto mortale. Oporba je, kao, na braniku tih istih institucija. Ispada da su oduvijek štitili njihovu neovisnost.

Nema izvanredne situacije, nema prijevremenih izbora. I ovaj primjer potvrđuje da pravosudna tijela nisu pod „HDZ-ovom šapom“

… do poziva za njihovu zaštitu

Evo samo dio recentnih oporbenih izjava, a još bismo ih desetine mogli izvući:

Benčić: Plenković je nezapamćenim napadom na pravosuđe zabio zadnji čavao u lijes institucija pravne države! Grbin: To je ulazak u diktaturu! Oreškovic: Sve snage društva pozivam da podrže rad svih nadležnih tijela. Marija Selak Raspudic: USKOK je već napravio rekonstrukcije Vlade! Penava: Premijerov napad na DORH i USKOK sasvim je dovoljan indikator za shvatiti radikalnost problema njegovog viđenja vladavine prava!

„Zaboravna“ oporba

Sad prozivaju predsjednika Andrej Plenković da je ,,nezapamćeno” prozvao DORH, a „zaboravljaju“ što su sami radili.

„Zaboravljaju“ i koliko je Milanović, uvodeći nove standarde u komunikaciji, vršio pritisak na DORH, otvoreno ga optužujući i napadajući nakon Afere Janaf. Pritom se podjednako otvoreno hvalio da je kao premijer bio informiran o tajnim izvidima - što je najizravniji udar na neovisnost pravosuđa! No o tome ni riječi iz oporbe.

A A A