Vijesti
9. 3. 2022.

Ivan Paladina - ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine!

Sa 77 glasova ZA Hrvatski sabor izabrao je novog ministra. I dok je parlamentarna većina potvrdila stabilnost i čvrstoću, oporba je, uobičajeno, iskazala - nemoć. Skupila je samo 51 glas protiv (uz 3 suzdržana). „Proučio sam podatke o obnovi i predanim zahtjevima. Bez obzira na to što nisam dobio podršku zastupnika 'Možemo', već danas pozivam zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića da se čim prije sastanemo u terminu koji mu odgovora“. PVRH Andrej Plenković: „Paladina, kao menadžer i poduzetnik, ima bogato upravljačko iskustvo. Vjerujem da će dinamizirati obnovu i dati kvalitetan doprinos radu Vlade. I to je jedina logika iza njegovog izbora“.

„Poziv premijera Andreja Plenkovića nisam mogao odbiti - jer je to poziv za obnovu objekata naših sugrađana! Vjerujem da će mi dosadašnje upravljačko iskustvo biti korisno u budućem radu“ - poručio je još Ivan Paladina, novoizabrani član Vlade RH:

- Znam da mi građani kojima su uništeni domovi ne mogu dati „100 dana mira“, no dajte mi nekoliko tjedana i već tada ću pokazati konkretne rezultate! Upoznao sam se sa stanjem, detektirao ključne probleme. Imamo malo vremena, a jako puno posla. Dat ću sve od sebe!

Rezultati rada bit će vidljivi u kratkom roku

Istaknuo je i da žrtve potresa ne smiju biti žrtve propisa:

- Suradnja i uključivanje, a ne isključivanje, slušanje struke u traženju najboljih rješenja i inzistiranje na jednostavnosti - to su temeljni principi mog rada. Administrativne prepreke ne smiju usporavati obnovu domova ili priječiti razvoj. U kratkom roku potaknut ću eventualne zakonodavne izmjene radi dodatnog ubrzanja procesa te povećati kapacitete u Ministarstvu, a za što sam i dobio podršku predsjednika Vlade.

PLENKOVIĆ: Paladina će dati kvalitetan doprinos radu naše Vlade

„Ivan Paladina, kao menadžer i poduzetnik, ima potrebno upravljačko iskustvo u građevinskom sektoru i domeni nekretnina. Vjerujemo da će dodatno dinamizirati proces obnove i dati kvalitetan doprinos radu naše Vlade. I to je jedina logika iza njegovog izbora!“ - istaknuo je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavljajući jutros (tada još) kandidata za ministra na zajedničkoj sjednici Odbora za graditeljstvo i Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora:

- Osim same obnove, pred novim su ministrom i zadaci privođenja svrsi i funkciji cjelokupne državne imovine te bržeg procesuiranja sve potrebne dokumentacije kako bismo imali snažniji investicijski ciklus.

Novi biseri MOST-ovih mališana i mališanki

Tezu Marije „Wannabe“ Selak Raspudić na sjednici da je Paladina ”ruski igrač” Plenković je ocijenio onim što i jest - smiješnom:

- On je Hrvat koji radi u Hrvatskoj, državi koja se opredijelila za tržišno gospodarstvo. Surađivao je s mnogim kompanijama, među njima s ruskim, a i s onima koje nemaju nikakve veze s Rusijom. U Vladu dolazi s mjesta glavnog savjetnika većinski državne Hrvatske poštanske banke nakon uspješne sanacije Sberbanka na dobrobit hrvatskih štediša, i građana i tvrtki.

Saborski odbori za graditeljstvo i gospodarstvo podržali su većinom glasova zaključak da se za novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine imenuje Ivana Paladina.

A A A