Vijesti
21. 4. 2022.

Sramotnim komentarom o zastupnicima Vidoviću i Barbariću MOST-ovac Troskot grubo uvrijedio hrvatski narod u BiH!

(VIDEO) Ružno, bezobrazno, gnusno! Ne sjećamo se da se itko u Hrvatskom saboru ovako ponio prema našim sunarodnjacima iz BiH! Može Vas biti sram! - samo su to neke od reakcija na uvrede koje je Zvonimir Troskot uputio zastupnicima izabranima s liste za Hrvate izvan RH. „Najgore je od svega to što, kao klasični MOST-ov licemjer, inače glumite dušebrižnika za položaj Hrvata u BiH“ - poručio mu je predsjednik Andrej Plenković. Promptno su reagirali i Gordan Jandroković i Branko Bačić te naš zastupnik iz BiH Nevenko Barbarić.

Uoči Izvješća PVRH o sastancima i zaključcima Europskog vijeća, HDZ-ovi zastupnici iz BiH Radoje Vidović i Nevenko Barbarić, izabrani s liste za Hrvate izvan RH, u svojim su se obraćanjima - kao što to često čine - osvrnuli na potrebu izmjena izbornog zakona i položaj hrvatskog naroda u BiH.

Ničim izazvan, „veliki Hrvat“ Troskot ih je potom sramotnim komentarom uvrijedio, cinički se pitajući „Tko su uopće ova dvojica?“. U prijevodu: Što Hrvati iz BiH uopće imaju raditi na Markovu trgu?

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istog je trenutka dao opomenu Troskotu i sljedećim riječima zaustavio njegovu zloupotrebu instituta povrede Poslovnika:

- Ovo je vrlo bezobrazno i ružno prema kolegama koji su predstavnici hrvatskog naroda u BiH! Kako se možete tako ponašati? Kako Vas nije sram? Nisam očekivao da ćete ovako nešto napraviti!

Nezapamćeno & sramotno!

Na gnusni istup MOST-ova zastupnika reagirao je odmah i PVRH/PHDZ Andrej Plenković, i to na samom početku predstavljanja Izvješća o sastancima Europskog vijeća:

- Nezapamćeno i sramotno! Ostat će Vam stigma da ste se uopće usudili takvo što izgovoriti o Hrvatima u BiH. Ne samo dok ste zastupnik, nego dok postojite. A pritom dolazite iz redova kvazidušebrižnika za položaj hrvatskog naroda u BiH. Tu je i Raspudić, čiji je zadatak štititi Karijesa s Pantovčaka.

„To je ta Vaša stranka. Bilo je u njoj i finih ljudi, ali su napustili Most na vrijeme i ne žele više s vama imati posla, jednako kao ni mi“ - zaključio je Plenković.

Poznato besramlje …

Žestoko je reagirao je i predsjednik Kluba Zastupnika HDZ-a Branko Bačić:

- Ovo što je kolega Troskot izjavio je - nezabilježeno! Kada se za dvoje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda iz BiH propitkuje tko su, što uopće ovdje rade, onda to najviše govori o njemu. Ali i o Mostu u cijelosti. Kolega Nevenko Barbarić, primjerice, četiri je puta izabran za gradonačelnika Ljubuškog. Ovim ste istupom sve građane tog grada i sve Hrvate u BiH grubo uvrijedili. I može Vas biti sram!

„A kada ste, g. Troskot, imali priliku nešto konkretno reći o položaju Hrvata u BiH, zauzeti se za njih, tada ste pobjegli iz sabornice!“ - dometnuo je Bačić.

… i licemjerje MOST-a

Na Troskotov ispad osvrnuo se i prozvani Barbarić, istaknuvši da se ne sjeća da je u Hrvatskom saboru itko išao ovako nisko prema Hrvatima iz BiH:

- Zastupniče Troskot, kolega Vidović i ja smo izabrani sukladno Ustavu RH i zakonu. I ne vrijedimo ništa manje od bilo koga ovdje. Za razliku od Vas, mi se na mnogobrojne načine borimo za položaj svog naroda i ne parazitiramo na problemima koji su nas zadesili!

Plenković je dao golemi doprinos borbi ZA stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH!

U donjem videu možete pogledati i poslušati, objedinjeno, cijelu raspravu, pri čemu ćete si zasigurno postaviti pitanje:

Tko su uopće zastupnici MOST-a?

A A A