Vijesti
23. 4. 2022.

Čestitka predsjednika Plenkovića vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru

Želim da vam Uskrs, koji je simbol nade, mira i vjere, bude nadahnuće i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji. Uskrsno vrijeme nas i uvijek iznova podsjeća na univerzalne ljuske vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije. Neka duh ovog velikog blagdana dodatno osnaži naše napore kako bismo zajednicu u kojoj živimo učinili još boljim mjestom za sve njezine građane.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

Dobrota, solidarnost, tolerancija

Svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći i najstariji kršćanski blagdan. Želim da vam Uskrs, koji je simbol nade, mira i vjere, bude nadahnuće i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji.

Uskrsno vrijeme nas i uvijek iznova podsjeća na univerzalne ljuske vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije.

Hristos vaskrse!

Neka duh ovog velikog blagdana dodatno osnaži naše napore kako bismo zajednicu u kojoj živimo učinili još boljim mjestom za sve njezine građane.

U ime Vlade i u svoje osobno ime želim vam obilje zdravlja, radosti i mira te da ove blagdanske dane provedete u krugu vaših obitelji i najmilijih.

Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!

A A A