Vijesti
26. 4. 2022.

Udbaški poslušnik Milanović projicira vlastita svojstva na sve druge te ih optužuje da su - udbaši. A i proruskim stavom sramoti Hrvatsku!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a: Milanović ne zna kako da se ispetlja iz inicijative o pomilovanju koju je sam orkestrirao, pa starom udbaškom metodom svoju krivnju pokušava prebaciti na Vladu i HDZ. Izmišlja, bezočno laže da sam rekao da su generali „udbaši“. Civilizirani svijet zgraža se nad njegovim antiukrajinskim izjavama, a ljestve mu drži Peđa Grbin. Na samom početku ruske agresije na Ukrajinu pozvao sam ga da održimo VNS, no on to odbija već 61 dan. Valjda mu brutalna invazija na tu prijateljsku zemlju te energetska i humanitarna kriza nisu dovoljno važne teme.

Nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

 

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Stara metoda: udbaš optužuje sve druge da su udbaši

Kao udbaški poslušnik, koji ne zna kako da se ispetlja iz inicijative o pomilovanju koju je sam orkestrirao, Milanović starom udbaškom metodom projicira vlastita svojstva na sve druge te ih optužuje da su - udbaši.

Ne samo da bezobzirno vrijeđa cijelu Vladu i HDZ, nego i izmišlja, kao patološki lažljivac, da sam rekao da su generali „udbaši“. Vrijeđa i mog pokojnog oca koji je preminuo prije nekoliko tjedana, i to iz Jasenovca. Sasvim „primjereno“ i „dostojanstveno“.

Laži da bez Perkovića „ne bi bilo Hrvatske“ svode Tuđmana i Šuška na sporedne likove & stavljaju u drugi plan volju hrvatskog naroda i žrtvu naših branitelja!

Za razliku od Milanovića, ja nikad u polemiku nismo uvlačio njegovu obitelj. Uloga predsjednika RH jest brinuti o skladnom funkcioniranju institucija, a ne ih destabilizirati.

Kremljenkov fan Peđa „Odvojeni Život“ Grbin

Osim što je tako radikalno snizio razinu političke komunikacije, Milanović i svojim proruskim tezama nanosi veliku štetu Hrvatskoj. Civilizirani svijet se zgraža. A drže mu ljestve, zanimljivo, oni koji sada - poput Peđe „Odvojeni Život“ Grbina - otvoreno vrijeđaju Janeza Janšu, koji je još uvijek slovenski premijer i koji je bio iznimno korektan spram RH, s kim su se relaksirali odnosi između dviju država.

AKTUALAC (1): HDZ je protiv pomilovanja Perkovića i Mustača! Milanovićeva orkestrirana akcija dijeli hrvatske branitelje i cijelo društvo

Grbin i ostali Milanovićevi fanovi kao da rade po principu što gore za našu zemlju - to bolje za njih! Zar priželjkuju da Slovenija blokira Hrvatsku prema Schengenu i eurozoni?!? Interes je da imamo dobre, prijateljske odnose sa Slovenijom, neovisno o ishodu izbora u njoj. Tim ćemo se načelom i dalje voditi. Čestitam g. Robertu Golobu na pobjedi.

Dobro za Francusku, Europu i Hrvatsku

Drago nam je što je na predsjedničkim izborima u Francuskoj pobijedio Emmanuel Macron, to je dobro za Francusku, Europu i francusko-hrvatske odnose.

Preletima Rafalea šaljemo poruku sigurnosti našim građanima, ali i poruku solidarnosti & strateškog partnerstva

Rampa za Karijesa s Pantovčaka

Zar zbilja mislite kako bismo se nakon svih Milanovićevih laži i uvreda na naš račun trebali družiti s njim i smješkati se kao da se ništa nije dogodilo? Ne brinite, država će funkcionirati, s njim ćemo komunicirati pisanim putom o onome za što je suodgovoran prema Ustavu RH. I ovako smo se malo sastajali, a sada ćemo još - manje.

„Karijes s Pantovčaka“ prešao je sve granice. Nitko iz Vlade više se neće čak ni sastati s Milanovićem!

Proruskim stavom sramoti našu zemlju

I u pitanjima u kojima dijeli ovlasti s Vladom RH Milanović svojim proruskim stavom i antiukrajinskim izjavama sramoti Hrvatsku. Na samom početku ruske agresije na Ukrajinu pozvao sam ga da održimo Vijeće za nacionalnu sigurnost, no on to odbija već 61 dan. Valjda mu brutalna vojna invazija na tu prijateljsku zemlju te energetska i humanitarna kriza nisu dovoljno važne teme.

Najoštrije osuđujemo strašne zločine nad ukrajinskim civilima - Hrvatska podupire međunarodnu istragu!

A optužbe za "militantnu rusofobiju" u Hrvatskoj? Nema nikakve rusofobije, ali ima jasnog stajališta i nedvosmislene osude ničim izazvane agresije i granatiranja gradova, zločina nad civilima, nad ženama i djecom. O toj kremaljskoj propagandi pitajte ove koji su za Kremlj.

U petak novi ministri

Rekonstrukcija? Hrvatski sabor će u petak izglasati nove ministre. O imenima ćemo tijekom ovog tjedna, nakon sastanka s parlamentarnom većinom.

A A A