Vijesti
27. 4. 2022.

Za Uskrs smo ostvarili čak 95% turističkog prometa iz rekordne 2019. godine! Najbolji je to uvod u još jednu odličnu ljetnu sezonu!

Ministrica Nikolina Brnjac: Ruska agresija na Ukrajina nakratko je bila usporila booking, no Europljani su željni putovanja, i to osobito u autodestinacije - što je jedan od velikih aduta Lijepe Naše. A skorašnjim puštanjem u promet Pelješkog mosta i Dubrovnik će prerasti u autodestinaciju, za što su posebno zainteresirani Nijemci! Ozbiljno smo se pripremili i pripremamo, s pravom očekujemo iznimno dobre rezultate.

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija „A sada Vlada“, ministrica turizma i sporta naglasila je da u dosadašnjem dijelu godine, unatoč ruskoj agresiji na Ukrajinu, imamo iznimno dobre turističke rezultate:

- Za ove uskršnje blagdane RH je ostvarila čak 95% turističkog prometa iz rekordne 2019. godine! Najbolji je to uvod u još jednu odličnu ljetnu sezonu. Vjerujem da su gosti ponijeli lijepe dojmove iz Hrvatske te da će našu zemlju preporučiti svojim bližnjima.

Izravna aviolinija New York-Dubrovnik

Ruska agresija, doduše, bila je nakratko usporila booking, no Europljani su očito željni putovanja, i to osobito u autodestinacije, što je jedan od naših velikih aduta - napomenula je dr. sc. Nikolina Brnjac:

- Moram priznati da smo ove godine ostvarili rezultate i iznad očekivanja. A skorašnjim puštanjem u promet Pelješkog mosta i Dubrovnik će prerasti u autodestinaciju, za što su posebno zainteresirani Nijemci! A što se tiče američkih turista, posebno nas veseli direktna aviolinija linija New York-Dubrovnik - koja kreće 28. svibnja.

Očekujemo odlično ljeto

Ozbiljno smo se pripremili i pripremamo, s pravom očekujemo iznimno dobre rezultate ovog ljeta - zaključila je ministrica Brnjac.

Više na:

 

Brnjac: Strateški cilj - cjelogodišnji održivi turizam, svaki 3. Europljanin ići će u atraktivne autodestinacije

A A A