Vijesti
3. 5. 2022.

24. godišnjica smrti velikana suvremene hrvatske povijesti Gojka Šuška - ratnog ministra obrane & najbližeg suradnika dr. Tuđmana

(PHOTO) Krunoslav Katičić: Odajemo počast jednom od najzaslužnijih za pobjedonosni završetak pravednoga Domovinskog rata. Njegove riječi na kraju Oluje „Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!“ prerasle su u simbol pobjede i borbe za slobodu. Hrvati će ih zauvijek pamtiti! General Miljenko Filipović: S neizmjernim ponosom i poštovanjem ponavljam da je Hrvatska stvorena na ljubavi i žrtvi svojih najboljih sinova i kćeri pod vodstvom dr. Tuđmana i Šuška. Mario Kapulica: Šušak uz Tuđmana. Najuspješniji dvojac u povijesti, čija je energija i posvećenost dovela do stvaranja Hrvatske. Istinski simboli pomirbe iseljene i domovinske Hrvatske!

24 su godine prošle od smrti našega ratnog ministra obrane. Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Gojka Šuška na Mirogoju.

- Njegove riječi „Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!“, koje je uputio prvome hrvatskom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu na kraju Oluje, prerasle su u jedan od simbola pobjede nad velikosrpskim agresorom u pravednome Domovinskom ratu. Hrvati će ih zauvijek pamtiti! - istaknuo je Katičić.

General Miljenko Filipović & Mario Kapulica

U stranačkom izaslanstvu bili su i general pobjedničke Hrvatske vojske Miljenko Filipović, prvi čovjek Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ (ZBGŠ), i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ (ZUFT).

- Šuškov doprinos ostvarenju hrvatskog sna u koji je, ne štedeći se, uložio sve svoje sposobnosti, svoje domoljublje, a prije svega ljudske vrline, ostat će vječno nadahnuće za hrvatske naraštaje - poručio je general Filipović.

- Šušak uz Tuđmana. Bio je to najuspješniji dvojac u našoj nacionalnoj povijesti, čija je energija i posvećenost dovela do stvaranja Hrvatske. Istinski simboli pomirbe iseljene i domovinske Hrvatske! - naglasio je Kapulica u ime naših utemeljitelja.

General Tomo Medved & Mario Banožić

U povodu 24. godišnjice smrti Gojka Šuška in memoriam su objavili i Ministarstvo hrvatskih branitelja …

In memoriam Gojko Šušak (1945. – 1998.)

… i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Sjećanje na ratnog ministra obrane Gojka Šuška

Sveta misa zadušnica

Na svetoj misi zadušnici za Gojka Šuška u Crkvi Bezgrešnog Začeća blažene Djevice Marije bili su izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Mario Banožić, izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora zastupnik Ante Deur, general Miljenko Filipović te mnogobrojni članovi ZBGŠ-a i ZUFT-a.

SJEĆANJE na GOJKA ŠUŠKA (3. svibnja 1998. - 3. svibnja 2022.)

Velebnici ne umiru, oni vječno žive u svojim djelima, u našim mislima i srcima.

Počivao u miru Božjem. Neka mu je vječna slava i hvala!

A A A