Vijesti
14. 5. 2022.

Snimka cijele veličanstvene svečanosti u „Lisinskom“

(VIDEO) 100. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika te utemeljitelja HDZ-a i suvremene Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Ako ste u live streamu na webu, youtube kanalu i Facebook stranici naše stranke propustili svečani skup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u cijelosti ga možete pogledati u ovom članku.

 „Lisinski“ nipošto nije slučajno izabran za mjesto održavanja središnjeg događaja kojim smo obilježili 100. obljetnicu rođenja najvećeg državnika u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti. U njemu se u veljači 1990. održao Prvi opći sabor HDZ-a, a dr. Franjo Tuđman je izabran za predsjednika stranke. S tog je mjesta poveo hrvatski narod u demokraciju i ostvarenje višestoljetnog sna o suverenoj, samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj.

Više od 2.000 ljudi uspjelo je ući u dvoranu, više stotina ostalo je izvan nje. Atmosfera - sjajna. Govori - nadahnuti. Duh - pobjednički. Pogledajmo!

Izložba u Klovićevim dvorima

Program obilježavanja 100. obljetnice rođenja dr. Tuđmana završava u ponedjeljak, 16. svibnja, otvorenjem izložbe „Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne Hrvatske“ u Klovićevim dvorima (18:00).

Dr. Tuđman svoju je državotvornu viziju pretvorio u stvarnost. Predvodio je hrvatski narod u rušenju komunističkog režima i uvođenju višestranačke demokracije, u stjecanju neovisnosti te obrani od velikosrpske agresije i oslobođenju zemlje, a zacrtao je i euroatlantski put Lijepe Naše.

A A A