Vijesti
26. 5. 2022.

CROBAROMETAR: HDZ-u snažno skočila potpora - Sunovrat SDP-a & Milanovića!

Prema istraživanju Nove TV, popularnost naše stranke porasla je s travnja na svibanj za 1.4%. Sada smo na rejtingu od okruglih 30.0 postotnih bodova. I više smo nego dvostruko jači od družine posrnulog Peđe Grbina - prednost spram SDP-a povećali smo na impresivnih 15.9%! Već 3. mjesec zaredom raste nezadovoljstvo hrvatskih građana Milanovićevim „radom“. Potpora mu je pala za 7%, a negativni dojam povećan za - 6%.

Jači od cijele ljevice!

SDP je u odnosu na prošli mjesec potonuo za 1.8%. Imaju 14.1% potpore. Treće pak mjesto s 10.2% dijele „NE Možemo i NE Znamo“ & Živi Most. Domovinski pokret je na 5.6%.

HDZ je tako jači od SDP-a, „NE Možemo“ (ili Mosta) i DP-a skupa!

Ispod praga

Od ostalih stranaka, HSU je najbliže izbornom pragu s 3.1%. Potom slijede Ključ Hrvatske (ex Živi zid) s 1.9%, HNS (1.8%), HSS i SDSS (1.6%) te IDS (1.5%)

Mizerna potpora OPG-u Puljak

Nezasitne i ničim potkrijepljene (hiper)ambicije Obiteljskog političkog gospodarstva Puljak (OPG) na nacionalnoj razini stižu na naplatu stranci CENTAR. Tavori na 1.2%.

Glasni bez glasova

Ostale stranke čine zajedno 4.7%, a neodlučnih je 12.6%.

Stranci Anke Mrak Taritaš, već po običaju, nema ni traga ni GLAS-a u istraživanju potpore birača.

Milanović - luzer

Već 3. mjesec zaredom raste nezadovoljstvo građana Milanovićevim „radom“: NE podupire ga njih 54%, što je s travnja na svibanj povećanje negativnog dojma od 6%. S druge strane, podržava ga 38%, što je pad od čak 7%.

Napomena

Istraživanje je za Novu TV provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 976 građana metodom osobnog razgovora.

Maksimalna pogreška +/- 3,3 posto te +/- 3,6 posto za stranke.

A A A