Vijesti
1. 6. 2022.

Dubravka Šuica - potpredsjednica EPP-a! Najviša je to dužnost koju su Hrvatska & naša stranka ikad imale u najjačoj političkoj obitelji u Europi!

(PHOTO) Kongres EPP-a u Rotterdamu. ŠUICA: Moj izbor pokazuje koliko se Hrvatska uvažava i koliko je HDZ snažan na europskoj razini! Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje mi je ukazano i učinim što više za Lijepu Našu! PLENKOVIĆ: Izborom naše Dubravke HDZ će prvi put u povijesti biti zastupljen u najužem vodstvu EPP-a te tako moći dati još veći doprinos izgradnji zajedničkih europskih politika. Čestitamo svakako i našem prijatelju Manfredu Weberu na izboru za novog predsjednika EPP-a, a zahvaljujemo dosadašnjem Donaldu Tusku na svemu što je učinio za europski projekt i RH.

Izbor za potpredsjednicu Europske pučke stranke (EPP) - najveće i najjače političke grupacije Starog kontinenta - veliko je priznanje za samu Dubravku Šuicu, ali i za cijeli HDZ - predvođen Andrejem Plenkovićem!

ŠUICA: U interesu Hrvatske & svoje obitelji narodnjačkih i demokršćanskih stranaka

Počašćena sam! Dat ću sve od sebe da, radeći u interesu Hrvatske i svoje obitelji narodnjačkih i demokršćanskih stranaka desnog centra, opravdam povjerenje koje mi je ukazano!

Zahvaljujem HDZ-u, svojoj stranci, i predsjedniku Plenkoviću na kandidaturi i presudnoj potpori - kakvu sam imala i kada sam, kao prva Hrvatica u povijesti, izabrana za potpredsjednicu Europske komisije.

Hrvatska dobila potpredsjednicu Europske komisije! Čestitamo našoj Dubravki Šuici!

Moj izbor pokazuje koliko se Hrvatska uvažava i koliko je HDZ snažan na europskoj razini! Vjerujem da ću s ove pozicije moći činiti još više i još bolje za Lijepu Našu.

PLENKOVIĆ: Radujem se nastavku izvrsne suradnje!

Čestitam našoj Dubravki i radujem se nastavku izvrsne suradnje! EPP ima najveću odgovornost u rješavanju političkih, gospodarskih, energetskih i sigurnosnih izazova koji su pred Europskom unijom i njenim građanima.

HDZ će prvi put biti zastupljen u najužem vodstvu EPP-a te tako moći dati još veći doprinos izgradnji zajedničkih europskih politika.

ČESTITKA WEBERU - ZAHVALA TUSKU

Predsjednik Plenković čestitao je na izboru, naravno, i novom prvom čovjeku EPP-a Manfredu Weberu (bavarska Kršćansko-socijalna unija/ CSU), a dosadašnjem predsjedniku Donaldu Tusku zahvalio je na svemu što je učinio za europski projekt i Hrvatsku.

Andrej Plenković čvrsto brani interese Hrvata u BiH & želi im osigurati jasnu proeuropsku budućnost!

Bivši poljski premijer Tusk odlučio se povući s mjesta čelnika EPP-a nakon što je preuzeo vodstvo nad Građanskom platformom, najvećom opozicijskom strankom u Poljskoj.

DANAS & PRIJE 6 GODINA

Čestitajući Weberu, Šuica je na svojim profilima objavila dvije zajedničke fotke - jednu iz Rotterdama, drugu otprije točno šest godina, s proslave 40. obljetnice osnutka EPP-a u Luxembourgu.

UOBIČAJENO BOGATA BILATERALA

Kongres EPP-a bio je dobra prigoda i za mnoge bilateralne susrete PHDZ/PVRH Andreja Plenkovića: predsjednica Republike Moldove Maia Sandu, bivši ukrajinski državni poglavar Petro Porošenko, premijer Kraljevine Maroka Aziz Akhannouch, niz predsjednika stranaka - Alberto Núñez Feijóo (Partido popular - Španjolska), Dragan Čović (HDZ BiH), Averof Neofytou (Demokratski zbor - Cipar), Hristijan Mickoski (VMRO-DPMNE - Sjeverna Makedonija)...

IZASLANSTVO HDZ-a

Uz predsjednika Andreja Plenkovića, na dvodnevnom Kongresu EPP-a sudjelovalo je respektabilno izaslanstvo naše stranke: nacionalni potpredsjednici Zdravka Bušić, Branko Bačić i Ivan Anušić, PHS Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, međunarodni tajnik HDZ-a i PPVRH Davor Božinović, ministri Nikolina Brnjac, Gordan Grlić Radman i Nina Obuljen Koržinek, prvi čovjek HDZ-a u Zagrebu Mislav Herman i tajnik Marko Pavić, EU zastupnici Željana Zovko, Karlo Ressler i Tomislav Sokol, saborski zastupnici Maja Balić i Davor Ivo Stier, predstavnici naše Mladeži Maksimilijan Šimrak, Tomislav Leko i Tea Jerković...

Dakako, u Rotterdamu su bile i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Prethodni Kongres EPP-a održan je u Zagrebu 2019. godine.

A A A