Vijesti
1. 7. 2022.

SVE PREMA PLANU: Pelješki most bit će otvoren 26. srpnja!

Ovoga ljeta ostvarujemo stoljetni san o povezivanju juga Hrvatske s ostatkom Lijepe Naše! Kako napreduju radovi na samom mostu i pristupnim cestama te očekivane koristi ovoga kapitalnog projekta komentirali su ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković, potpredsjednik  Vlade i ministar financija Zdravko Marić i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

BUTKOVIĆ: Povezivanje hrvatskog teritorija na radost svih naših ljudi!

S Pelješkim mostom i pristupnim cestama sve ide dobro, po planu i programu. Vrućine otežavaju poslove, ali 18. srpnja trebala bi biti izdana uporabna dozvola za pristupne ceste. Projekt svih projekata bit će otvoren 26. srpnja, na radost svih ljudi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i svih onih koji će doći u Hrvatsku. Samo otvorenje bit će događaj otvoren za sve ljude, koji će moći doći i prošetati mostom.

MARIĆ: Imat ćemo velike ekonomske i financijske koristi!

Sve što je napravljeno na mostu i pristupnim cestama uistinu je vrlo impresivno. No, od divljenja su važnije gospodarske i financijske koristi. Kada se gleda cijela računica, vrlo je dobro da su radovi ugovoreni prije poskupljenja.

DOBROSLAVIĆ: DNŽ će dobiti veliki poticaj za daljnji razvoj!

Izgradnjom Pelješkog mosta, Dubrovačko-neretvanska županija dobit će poticaj za daljnji razvoj. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i za druge prometne projekte koji su dobili Vladinu potporu na sjednici u Dubrovniku 2019. godine: brza cesta „zračna luka-grad-Osojnik“, autocesta od čvora Metković do Osojnika, nastavak pelješke ceste od Brijeste do Orebića te obilaznica Orebića.

A A A