Vijesti
8. 7. 2022.

Još jedan debakl nemoćne i nesposobne oporbe - Beroš ostaje ministar!

Po tko zna koji smo put svjedočili propasti neke „inicijative“ destruktivne opozicije u Saboru. Ovoga su puta za iskazivanje nepovjerenja ministru zdravstva od potrebnih 76 ruku „uspjeli“ skupiti samo - 51. Gotovo trećina oporbenih zastupnika nije ni glasovala za vlastiti prijedlog! A da bi sve bilo još tragikomičnije, Nikola Grmoja greškom je dao glas protiv opoziva. S druge strane, parlamentarna većina predvođena HDZ-om iznova je iskazala snagu, stabilnost, ozbiljnost i odgovornost. Naša Vlada nastavlja predano raditi na zaštiti zdravlja hrvatskih građana, provođenju reformi i dodatnom unaprjeđenju zdravstvenog sustava.

„Oporba je već treći put pokrenula inicijativu za iskazivanje nepovjerenja Viliju Berošu. Mi ostajemo pri očitovanju Vlade u kojem smo odbili sve točke inicijative, tako da će ona, kao i sve prijašnje, završiti na isti način!“ - najavio je PVRH Andrej Plenković u raspravi koja se dva dana prije glasovanja vodila u Hrvatskom saboru.

Nastavak reformi & kvalitetniji zdravstveni sustav

Predsjednik Vlade i HDZ-a tom je prilikom najavio da će Vlada zajedno s ministrom nastaviti raditi na unaprjeđenju zdravstvenog sustava, istaknuvši kako je dosad u taj sektor uloženo puno:

- Plaće liječnicima su kroz mandat rasle do 40%, rješavamo dugove u sustavu, a u zdravstvene ustanove je samo u mandatu ministra Beroša uloženo 9 milijardi kn. Bolnice u Rijeci i Puli pokazuju da jačamo i gradimo zdravstvenu infrastrukturu diljem Lijepe Naše, bez obzira tko je gdje na vlasti, a kroz reformu zdravstva dobit ćemo okvir i za, među ostalim, jačanje preventive i primarne zdravstvene zaštite te smanjenje lista čekanja. 

Oporbene laži

Ministar Vili Beroš poručio je da se u prijedlogu oporbe navode insinuacije, poluistine i potpune neistine:

- Uz borbu protiv epidemije Covida 19, koju smo dočekali spremni, u proteklih godinu i pol dana tražili smo kvalitetna rješenja i radili na poboljšanju sustava. Tako ćemo i nastaviti!

A A A