Vijesti
12. 7. 2022.

Čvrsto držimo političku stabilnost - Fokusirani smo na očuvanje radnih mjesta & dobrobit hrvatskih građana i gospodarstva!

(VIDEO) Predsjednik Andrej Plenković s nacionalnim vodstvom HDZ-a: Ovo je godina isporuke za našu Vladu. Godina u kojoj ostvarujemo naše strateške ciljeve članstva u europodručju i pristupanja Schengenskom prostoru. Usto, započeli smo pregovore o članstvu u OECD-u, a za dva tjedna otvaramo i Pelješki most! Nastavljamo voditi računa o radnim mjestima, višim plaćama i gospodarskom rastu!

U zagrebačkom Hotelu Westinu održane su sjednice Predsjedništva (u proširenom sastavu) i konstituirajuća sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a. Predsjednik Plenković potom je izvijestio o temama sastanka i odgovarao na pitanja novinara.

Donosimo ključne poruke:

O SJEDNICAMA

Na sjednici smo najavili i ovotjedne rasprave u Hrvatskom saboru: 1. predstavljanje kandidata za novog ministra financija Marka Primorca i Olega Butkovića za jednoga od četiri potpredsjednika Vlade; 2. oporbena inicijativa za izglasavanje nepovjerenja ministru Gordanu Grliću Radmanu, koju će čvrsta i stabilna parlamentarna većina odbiti; i 3. ratifikacija protokola o pristupanju Švedske i Finske u NATO savez.

O STABILNOJ VEĆINI

Čvrsto držimo političku stabilnost i fokusirani smo na ono što je bitno. Izbore zazivaju oni koji nemaju što drugo činiti, to sam već sto puta ponovio. Čačićeva najava o izlasku iz većine? Parlamentarna većina je stabilna.

O SUOČAVANJU S KRIZOM

Svima je jasno da se nalazimo u vremenu velikih izazova. I dalje ćemo se svim mogućim intervencionističkim mjerama boriti protiv posljedica svjetske energetske krize uzrokovane brutalnom ruskom agresijom na Ukrajinu. Idemo za time da bude dobro i hrvatskim građanima i gospodarstvu. Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća razgovarali smo s poslodavcima i sindikatima. Nastavit ćemo intervenirati koliko bude trebalo, a preporuke ćemo dati kada za to dođe trenutak.

A A A