Vijesti
22. 7. 2022.

Nastavljamo s ulaganjima u razvoj hrvatskih otoka!

HVAR. Pristupanje Schengenu i europodručju, pregovori o članstvu u OECD-u, podizanje kreditnog rejtinga na najvišu razinu u povijesti, mjere za zaštitu standarda naših građana, gospodarski rast... Uz niz postignuća sa zadovoljstvom iščekujemo skoro ispunjavanje stoljetnog sna hrvatskog naroda o teritorijalnoj povezanosti - otvaranje Pelješkog mosta! Istodobno, nastavljamo s ulaganjima u prometno povezivanje otoka i bolji život na njima, što je i važni dio Nacionalne strategije razvoja do 2030. godine. Također, radi zaštite naše zemlje i sigurnosti hrvatskih građana, pogotovo u ljetnim mjesecima, ulažemo u dodatno osposobljavanje protupožarnog sustava! - dio je to poruka sa sastanak predsjednika Andreja Plenkovića s hvarskim HDZ-om.

Predsjednik Vlade i HDZ-a u dvodnevnom je posjetu Gradu Hvaru.

Zahvala vatrogascima

Nakon sastanka s tamošnjom gradskom organizacijom naše stranke, obišao je Dobrovoljno vatrogasno društvo Hvar. Izrazio je zahvalnost članovima DVD-a koji više od 70 godina požrtvovno štite ovo područje od požara.

Projektna suradnja

S gradonačelnikom Rikardom Novakom razgovarao je o projektnoj suradnji s Vladom u cilju povećanja kvalitete života na otocima te razvoja infrastrukture i usluga.

Otoci su bogatstvo naše nacije, atraktivne turističke destinacije, a gosti žele upravo domaće, autohtone proizvode!

Razvoj luka & prometna povezanost

Drugog dana posjeta, predsjednik Plenković nazočio je otvorenju vanjskog veza luke Sućuraj:

- Realiziran je projekt vrijedan više od 35 milijuna kn! Dio je to velikih ulaganja u razvoj luka i lučke infrastrukture diljem hrvatske obale, a ujedno i značajan iskorak za prometnu povezanost Hvara!

Iz Zadra: Snažna potpora naše Vlade razvoju hrvatskih otoka & priobalnih županija

A A A