Vijesti
28. 7. 2022.

„ZAŽELI“: Ugovori vrijedni 62 milijuna kn za više od 1.200 novih radnih mjesta!

PVRH Andrej Plenković: Ovim hvalevrijednim projektom osigurat ćemo skrb za 7.400 starijih i nemoćnih osoba. Do sada je kroz program „Zaželi“ zaposleno preko 15.000 žena, a kroz ovaj poziv otvorit će se još 1.200 radnih mjesta! Ministar Marin Piletić: U svibnju je odlukom Vlade RH osigurano dodatnih 200 milijuna kuna za treću fazu ovog programa, a još nas očekuje Europski socijalni fond plus gdje je predviđeno 130 milijuna eura. Vladina intervencija bila je ključna za nastavak ovog projekta!

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, predsjednik Vlade Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Piletić uručili su 62 ugovora u okviru Poziva „Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III“.

Aktivna politika zapošljavanja

Plenković je kazao da se radi o projektu koji na tržište rada vraća teže zapošljive sugrađanke zrelije dobi:

- Kroz ovu će se fazu zaposliti 1233 osobe koje će skrbiti oko 7400 starijih i nemoćnih. To govori o uspješnosti programa koji je na tragu svih mjera aktivne politike zapošljavanja i očuvanja radnih mjesta. Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj je najniža, tek nešto više od 100.000 osoba. Brojni ljudi samoinicijativno ili uz različite mjere mogu pronaći posao i osigurati egzistenciju sebi i svojim obiteljima. Zahvaljujem ministru Piletiću i HZZO-u te im želim uspjeh u ostvarenju budućih programa.

Ohrabreni velikom potporom građana, nastavljamo raditi na dobrobiti hrvatskog društva u izazovnim vremenima koja su pred nama!

Nove prilike za radna mjesta

Ministar Piletić izvijestio je o do sada ostvarenim rezultatima programa „Zaželi“ i otkrio buduće planove:

- Kroz ovaj program do sada je prošlo više od 14.000 teže upošljivih žena koje su dobile priliku za radno mjesto. Program će trajati šest mjeseci dok ne upogonimo Europski socijalni fond i Program učinkovitih ljudskih potencijala do 2027. godine, kako bismo počeli koristiti sredstva iz iduće financijske omotnice.

Današnju Hrvatsku u velikoj mjeri dugujemo našim umirovljenicima - Nastavljamo s mjerama koje će im osigurati kvalitetniji život!

A A A