Vijesti
4. 8. 2022.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti Željka Raguža, bivšeg saborskog zastupnika i jednog od utemeljitelja HDZ-a BiH

Poštovana obitelji, s velikom tugom primio sam vijest o preranoj smrti g. Raguža. Pamtit ćemo ga po političkom angažmanu za dobrobit Hrvatske, kao i položaj naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini. Ulažući svoje znanje i iskustvo, snažno se zalagao za obranu prava hrvatskog naroda u BiH i zaštitu njihovih interesa. Zahvalni smo i za njegov doprinos u obrani naše domovine, koja je danas slobodna i demokratska država zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Željka Raguža:

Zaštita interesa Hrvata u BiH

Poštovana obitelji Raguž,

s velikom tugom primio sam vijest o preranoj smrti gospodina Željka Raguža, bivšeg saborskog zastupnika i jednog od utemeljitelja HDZ-a BiH.

Pamtit ćemo ga po njegovom političkom angažmanu za dobrobit Hrvatske, kao i položaj naših sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini. Ulažući svoje znanje i iskustvo, snažno se zalagao za obranu prava hrvatskog naroda u BiH i zaštitu njihovih interesa.

Doprinos obrani Domovine

Zahvalni smo i za njegov doprinos u obrani naše domovine, koja je danas slobodna i demokratska država zahvaljujući žrtvi hrvatskih branitelja. U ratu je stekao čin pukovnika Hrvatskog vijeća obrane, a o njegovom zalaganju svjedoče odličja Reda hrvatskog trolista i spomenice Domovinske zahvalnosti.

U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i poštovanja uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno.

A A A