Vijesti
5. 9. 2022.

Radi malo poena oporba se svela na hajku protiv HDZ-a. Svjesno ili ne, time je ušla u operaciju 'spašavanja ugleda i časti' vodstva Ine - koje je najodgovornije za aferu

(VIDEO) Mario Kapulica: Zadovoljni smo jer je slučaj otkriven, jer su državna tijela promptno reagirala i jer je novac spašen. No nezadovoljni smo jer je kompanija u kojoj se to dogodilo i koja je to mogla spriječiti - zakazala. Ako je cijena da HDZ privremeno izgubi koji postotak u anketama, a da se obračunamo s kriminalom, onda mogu poručiti da ćemo to i dalje raditi. Sigurni smo da će građani prepoznati našu odlučnost u borbi protiv korupcije. Za razliku od oporbe, Vlada RH od MOL-a je zatražila smjenu Uprave Ine i promjenu lošeg upravljačkog modela.

Naš saborski zastupnik i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ u izjavi za RTL i na gostovanju na HRT-u komentirao je Aferu INA.

Donosimo, objedinjeno, i ostale naglaske iz medijskih istupa Marija Kapulice:

Odgovornost vodstva kompanije

Prosvjed koji je najavljen ispred Središnjice trebao bi se prvo održati ispred - Ine. Zar ne bi na odgovornost prvo trebalo pozvati kompaniju u kojoj se sve to moglo dogoditi? Već godinama postoji problem s modelom upravljanja Inom, u kojoj su Mađari preuzeli sve poluge.

Zatražit ćemo odgovornost svih članova Uprave Ine - i hrvatskih i mađarskih!

Škugor propao na unutarstranačkim izborima

Osumnjičeni Škugor toliko je „utjecajan u HDZ-u“ i uživa toliku „podršku stranačkog vodstva“ da je propao na izborima i za člana Gradskog odbora HDZ-a Zagreba i za izaslanika na Općem saboru!

Ne postoje mehanizmi zahvaljujući kojima bismo 10-15 godina unaprijed znali da će netko tko se učlanjuje u HDZ napraviti nešto ovakvo. Kada bi takav mehanizam postojao, rado bih ga primijenio. Nama je, dakako, neugodno jer su neki članovi HDZ-a osumnjičeni. Ali, primjerice, 2 od 3 napadača na zaštitara su Bad Blue Boysi. Treba li zato BBB prozvati terorističkom organizacijom? Naravno da ne.

Oporba u akciji zatiranja tragova u Ini

Iako bez ijednog dokaza, oporba na Aferi INA želi politikantski profitirati. S ovim prosvjedom u subotu to već postaje „džihad” protiv HDZ-a. Time oporba u biti sprječava provođenje ozbiljne politike. Trebamo tražiti rješenje problema i objektivno pogledati tko je u toj priči tko. Ovako se samo zatiru tragovi.

MOL? Ovako ne može dalje! A oporba predvođena posrnulim Grbinom? Opet neće uspjeti!

A A A