Vijesti
14. 9. 2022.

Predsjednik Andrej Plenković pozitivan na koronavirus

Premijeru je određena mjera izolacije, a svoje će obveze nastaviti obavljati od kuće, poštujući upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade RH i potpisivanje njezinih akata ovlastio je potpredsjednika Tomu Medveda - priopćeno je iz Banskih dvora. Otvarajući 149. sjednicu Vlade RH, PPVRH Medved zaželio je brzi oporavak i ozdravljenje premijeru Plenkoviću.

S obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je pozitivan - priopćio je Vladin glasnogovornik Marko Milić.

Cjepivo pruža zaštitu od težih oblika bolesti

U priopćenju se navodi i da je premijeru Plenkoviću određena mjera izolacije, a da će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, poštujući upute liječnika i epidemiologa:

- Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade RH i potpisivanje njenih akata ovlastio je potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda. S obzirom da se predsjednik Plenković, kao i drugi članovi Vlade RH, cijepio protiv COVID-a, podsjećamo da cjepivo ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, ali pruža zaštitu od težih oblika bolesti.

Maske, samotestiranje & ostale mjere opreza

Ministri i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s hrvatskim premijerom poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva nošenje zaštitne maske, samotestiranje i ostale mjere opreza - zaključuje se u priopćenju iz Banskih dvora.

BRZI OPORAVAK & OZDRAVLJENJE!

U skladu s dodijeljenim mu ovlastima, današnju 149. sjednicu Vlade RH vodio je PPVRH Tomo Medved.

Otvarajući sjednicu, u uvodnom je obraćanju zaželio brzi oporavak i ozdravljenje predsjedniku Andreju Plenkoviću.

A A A