Vijesti
6. 10. 2022.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti Ankice Tuđman

Prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu bila je oslonac i u teškim vremenima političkog progona i u ključnim trenucima stvaranja hrvatske države. Kao prva hrvatska dama pokazala je veliko srce, Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske, koju je osnovala još 1991. godine, i dan-danas skrbi o djeci hrvatskih branitelja Domovinskog rata i djeci iz višečlanih obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Ankice Tuđman, supruge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana - utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a:

Hrabrost i domoljublje

S iskrenom tugom primio sam vijest o smrti gospođe Ankice Tuđman.

Prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu bila je oslonac u teškim vremenima političkog progona, a osobitu potporu pružala mu je u ključnim trenucima stvaranja hrvatske države, pokazavši neizmjernu hrabrost i domoljublje.

Život posvetila obitelji i potrebitima

Svoj je život posvetila ponajprije obitelji, a kao prva hrvatska dama pokazala je veliko srce, osobito prema najpotrebitijima i djeci hrvatskih branitelja.

U prosincu 1991. osnovala je Humanitarnu zakladu za djecu Hrvatske, neprofitnu organizaciju radi pružanja pomoći djeci sudionika Domovinskog rata i djeci iz višečlanih obitelji slabijeg imovinskog stanja. Zaklada se dan-danas skrbi o gotovo tisuću djece i studenata.

Najdublja sućut i poštovanje

U ime Vlade RH, Hrvatske demokratske zajednice i svoje osobno, obitelji Tuđman upućujem izraze najdublje sućuti i poštovanja.

A A A