Vijesti
31. 10. 2022.

Vijenci i svijeće na Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana

(PHOTO) U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana izaslanstvo Vlade RH predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika „Glas hrvatske žrtve - Zid boli“, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, kod Središnjeg križa na Mirogoju te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Vijence je na zagrebačkom gradskom groblju položilo i izaslanstvo HDZ-a predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem.

„Iskazali smo poštovanje prema svim preminulima, osobito prema hrvatskim braniteljima. Želim svima da blagdan Svih Svetih provedu u miru i obiteljskom zajedništvu, u sjećanju na naše najmilije koji više nisu s nama“ - tom je prigodom poručio predsjednik Andrej Plenković.

Sjećanje na dr. Tuđmana i hrvatske branitelje

Izaslanstvo HDZ-a također je položilo vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju. Kao i svake godine, naša je stranka iskazala duboko poštovanje dr. Franji Tuđmanu, utemeljitelju stožerne stranke hrvatskoga naroda koja je udarila temelje hrvatske države.

„HDZ uvijek iskazuje poštovanje i s najdubljim se pijetetom prisjeća svih onih koji su dali svoj život za Domovinu“ - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić.

A A A