Vijesti
1. 12. 2022.

Gradovi nemaju razloga, a više ni izliku za poskupljenje vode. Tako je nema ni Zagreb!

PVRH Andrej Plenković: „Vlada za godinu dana odgađa primjenu Uredbe o visini naknade za korištenje voda. Naša odluka omogućava svim lokalnim jedinicama, osobito velikim gradovima, da ne podižu cijenu vode“. Ministar Davor Filipović: „Pozivam sve gradove koji su to najavili da odustanu od poskupljenja vode! Vlada im u golemom iznosu subvencionira i struju i plin, gradske vlasti moraju preuzeti dio odgovornosti kako bismo još snažnije zaštitili građane“. HDZ Zagreba: „Tomašević planira svoju nesposobnost krpati na teret svih Zagrepčana - svjesno nas je lagao te pokušavao obmanuti tvrdeći da voda 'mora poskupjeti' zbog Uredbe“.

Osim zakonskih izmjena kojima se regulira rad nedjeljom i odluke o besplatnom obroku u svim osnovnim školama, premijer Andrej Plenković objavio je na sjednici Vlade RH još jednu lijepu vijest - o odgodi primjene Uredbe o visini naknade za korištenje voda za godinu dana.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a naglasio je da će odgoda omogućiti svim lokalnim jedinicama, osobito velikim gradovima, da ne podižu cijenu vode:

- Nema potrebe za poskupljenjem vode u Zagrebu, Splitu i ostalim gradovima. Na ovaj način Vlada, nakon što je već limitirala cijene plina i struje, nastavlja štititi standard građana i ublažavati posljedice globalne krize.

FILIPOVIĆ: Tomašević poskupljuje vodu za 20% koristeći kao izgovor Uredbu koja nije na snazi!?!

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović napomenuo je da ne postoje razlozi, a više ni izlike za poskupljenje vode, posebno jer Vlada RH u golemom iznosu gradovima subvencionira i struju i plin:

- I gradske vlasti moraju preuzeti dio odgovornosti i tereta kako bismo još snažnije zaštitili hrvatske ljude. Pozivam sve koji su to najavili da odustanu od podizanja cijene vode!

„NE Možemo“ laže & obmanjuje

Kao primjer je izdvojio Grad Zagreb:

- Apsurdno je da država, kako bi spriječila udar na džepove građana, u Zagrebu samo struju subvencionira s 580 milijuna kuna, i to ako govorim samo o razdoblju od 1. studenog 2022. do 31. ožujka 2023. godine, dok istodobno gradska vlast poskupljuje vodu za 20% koristeći kao izgovor Uredbu koja nije na snazi!?!

Da je ta uredba i stupila na snagu 1. siječnja, Grad Zagreb imao bi u idućoj godini dodatni trošak od 29 milijuna kuna, neizmjerno manje od onog što mu Vlada RH izdvaja za struju - zaključio je Filipović.

ZAGREPČANI VEĆ UMORNI OD PREVARE ZVANE TOMAŠEVIĆ!

Iako zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za to više nema čak ni izliku, svejedno je ustvrdio da će ipak podići cijenu vode.

Na najavu je oštro reagirao zagrebački HDZ, podsjetivši da iz dva paketa zaštitnih mjera naše Vlade, vrijedna 26 milijardi kuna, čak oko 8 milijardi otpada na Zagreb. Konstatirali su da Tomašević planira svoju nesposobnost „krpati“ na teret svih sugrađana:

- Gradonačelnik je svjesno lagao te pokušavao obmanuti Zagrepčanke i Zagrepčane tvrdeći da voda „mora poskupjeti“ zbog Uredbe o visini naknade za korištenje vode. Činjenica da je gradska vlast ponovila da će voda poskupjeti bez obzira na to što je Vlada odgodila primjenu te „strašne“ Uredbe samo potvrđuje da je Tomašević u njoj tražio izliku za vlastitu nesposobnost. Zagrepčani su već umorni od prevare zvane Tomašević!

POSKUPLJENJA & SOCIJALNA BEŠĆUTNOST ZAGREBAČKE VLASTI

O Tomaševićevu muljanju s poskupljenjem vode bilo je riječi i na nedavnoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Zagreba, na kojoj je sudjelovao i predsjednik Andrej Plenković:

- Dok je naša Vlada kroz dva snažna paketa mjera zaštitila standard Zagrepčana i svih hrvatskih građana te pomogla kućanstvima, obrtnicima, poduzetnicima, školama, bolnicama, dječjim vrtićima, domovima, OPG-ovima… istodobno Tomašević poskupljuje vodu! To je valjda njegov „doprinos“ ublažavanju posljedica globalne krize!

Svoje postupke, svoje neuspjehe, Tomašević će morati sam objašnjavati sugrađanima! - napomenuo je u svom obraćanju Plenković.

A A A