Vijesti
10. 12. 2022.

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2022.)

(PHOTO) S neizmjernim ponosom, neprolaznim poštovanjem i trajnom zahvalnošću prisjećamo se dr. Tuđmana. Neka mu je vječna slava! Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je trajni, zauvijek živi spomenik. U povodu 23. obljetnice smrti dr. Tuđmana predsjednik Andrej Plenković položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na Mirogoju. Izaslanstvo naše stranke, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, položilo je vijenac i ispred biste dr. Tuđmana kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman ostat će upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u povijesti.

Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je trajni, zauvijek živi spomenik.

Dr. Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima željenu slobodu.

Pod njegovim odlučnim vodstvom Hrvatska je međunarodno priznata, obranjena i oslobođena. Svojom je državničkom mudrošću omogućio mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom trasirao naš europski i atlantski put.

S dr. Tuđmanom na čelu, Hrvatska demokratska zajednica postala je stožerna stranka Hrvata iz Domovine i cijelog svijeta.

S trajnom zahvalnošću prisjećamo se predsjednika Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. Neka mu je vječna slava!

„Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“

Hrvatska demokratska zajednica

A A A