Vijesti
9. 12. 2022.

Plenković: Bravo, Vatreni! Alicante će mi ostati u srcu!

(PHOTO) Predsjednik Vlade RH i HDZ-a pratio je četvrtinu finala Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Brazila iz španjolskog grada Alicantea, u kojem je sudjelovao na summitu EU MED9, skupine mediteranskih država koje su ujedno članice Europske unije. „Vatreni, ponovno ste proslavili Domovinu pred cijelim svijetom! A sada, polufinale!“. Okupljeni šefovi država, predsjednici vlada i europski lideri prekinuli su raspravu na sastanku na vrhu kako bi s hrvatskim premijerom pratili jedanaesterce. Čestitke su pljuštale sa svih strana!

Vatreni su opet naciju ispunili ponosom! Takva je Hrvatska - najjača kad je najteže!!! Zajedno, idemo po finale! Od srca čestitke svim igračima, izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru! Iznad svega - Hrvatska!

Do kraja života pamtit će Alicante

Predsjednik Andrej Plenković do kraja života pamtit će summit EU MED9 u španjolskom Alicanteu. Kako i ne bi, kada je ondje proslavio pobjedu Hrvatske protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila!

Francuski predsjednik Emanuel Macron, premijeri Pedro Sánchez Pérez-Castejón (Španjolska), Kyriakos Mitsotakis (Grčka), Robert Golob (Slovenija), Nicos Anastasiades (Cipar), Antonio Costa (Portugal) i Robert Abela (Malta) te talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani prekinuli su raspravu kako bi zajedno s Plenkovićem pratili jedanaesterce - dramatičnu završnicu četvrtine finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Čestitke Hrvatskoj na velebnom uspjehu

Svi do jednog čestitali su Plenkoviću na veličanstvenom uspjehu Hrvatske!

- Bravo, Vatreni, ponovno ste proslavili Domovinu pred cijelim svijetom! A sada, polufinale! Alicante će mi ostati u srcu! Zemlja koja uđe dva puta zaredom na Svjetskom prvenstvu u prve četiri, to je zaista autoritet u nogometu. Iskrene čestitke treneru Zlatku Daliću i svim igračima - poručio je hrvatski premijer.

Na samitu su sudjelovali i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Vatreni su nas i dosad oduševljavali!

Sa stadiona „Al Janoub“ u Dohi: Vatreni su donijeli veliko veselje cijelom narodu!

PVRH/PHDZ Plenković u Alicante je otputovao odmah nakon sjednice Vlade RH, na kojoj je hrvatskoj reprezentaciji poželio „svu sreću protiv Brazila“:

- Vatreni su nas i dosad oduševljavali i ispunjavali ponosom, pružali naciji fantastične doživljaje!

TAKO JE I BILO!

„Kada god su Vatreni prošli grupnu fazu Svjetskog prvenstva, tada bi Hrvatska stigla najmanje do polufinala. Neka tako i sada bude!” - kazao je premijer Andrej Plenković na susretu u Dohi s izbornikom Zlatkom Dalićem i golmanom Dominikom Livakovićem prije osmine finale protiv Japana.

Ponosni smo i sretni. Bravo, Hrvatska! Bravo, Vatreni!

Tako je i bilo!

    

A A A