Vijesti
30. 12. 2022.

Godina sjajnog uspjeha Vatrenih, Pelješkog mosta, ostvarenja strateških ciljeva & 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

Novogodišnja čestitka glavnog tajnika HDZ-a i saborskog zastupnika Krunoslava Katičića: Godina na izmaku ima posebnu važnost. Predvođeni predsjednikom stranke i Vlade RH Andrejem Plenkovićem spojili smo hrvatski teritorij, a u 2023. ulazimo kao punopravna članica europodručja i Schengenskog prostora. U idućoj godini nastavit ćemo ispunjavati ciljeve Programa „Sigurna Hrvatska“ kako bi se Lijepa Naša nastavila razvijati na dobrobit svih građana te bila otpornija na krize, uz solidarnost i brigu da nitko ne ostane postrani.

Drage stranačke kolegice i kolege,

na kraju 2022. prigodno je osvrnuti se na izazove i postignuća koja su iza nas, ali i naglasiti naše prioritete u novoj godini, u kojoj svima želim puno zdravlja, radosti i uspjeha.

Godina na izmaku ima posebnu važnost za Lijepu Našu jer smo u njoj - uz zajednički trud, rad i odvažno vodstvo naše stranke - ostvarili strateške nacionalne ciljeve.

Vodeća stranka i u 7. godini mandata

U sedmoj godini mandata, predvođeni predsjednikom HDZ-a i Vlade RH Andrejem Plenkovićem, završili smo Pelješki most, čime je spojen hrvatski teritorij, a u novu godinu ulazimo kao punopravna članica europodručja i Schengenskog prostora.

Ove smo se godine okupili i obilježili 100. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja naše stranke - dr. Franje Tuđmana.

Kao najsnažnija i vodeća stranka, vođeni načelima koje je postavio naš utemeljitelj,  izradili smo „Program Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske u 4. desetljeću samostalnosti“, koji je predstavljen na Općem saboru stranke.

Osnaživanje zajedništva & suočavanje sa svim izazovima

U idućoj godini naša će Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem nastaviti ispunjavati ciljeve Programa „Sigurna Hrvatska“ kako bi se Hrvatska nastavila razvijati na dobrobit svih naših građana te bila otpornija na krize, uz solidarnost i brigu da nitko ne ostane postrani!

Po uzoru na naše Vatrene i na njihov uspjeh na Svjetskom prvenstvu, nadolazeću godinu iskoristimo za osnaživanje zajedništva i za suočavanje sa svim izazovima koji su pred nama.

Od srca vam želim sretnu i uspješnu novu 2023. godinu!

A A A