Vijesti
4. 1. 2023.

Dok naša Vlada vodi odgovornu politiku prema mladima, posrnuli SDP i dalje se bavi demagogijom & politikantskim igrokazima!

Mislili smo da je Peđa Grbin, posrnuli princ naknada za odvojeni život, najveći licemjer u partiji. No i od najgoreg ima gorih - juniori SDP-a! Mladež HDZ-a: „Više od 23.000 obitelji osiguralo je dom kroz subvencije stambenih kredita; izgrađeno je 9.000 stanova od početka Programa POS-a; smanjen je porez na dohodak za mlade do 25 godina za 100%, a za one od 26 do 30 godina za 50%; povećana je minimalna studentska satnica s 15 na 29.30 kuna; nezaposlenost mladih i više je nego prepolovljena, a s 25.000 na 150.000 kuna pojačan je iznos poticaja za samozapošljavanje. S druge strane, SDP-ova vlada bila je drastično unazadila položaj mladih generacija i njihovih mogućnosti za stanovanje!“.

Pomladak naše stranke reagirao je na novi demagoški pokušaj Foruma mladih SDP-a da licemjerno optuži našu Vladu za „nebrigu o mladima i studentima“.

Mladež HDZ-a: Neozbiljni SDP kasni nekoliko godina s mjerama za mlade koje sada predlaže!

Priopćenje koje je potpisao predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak donosimo u cijelosti:

SDP drastično unazadio položaj mladih

Politički igrokaz kojem svjedočimo zadnjih mjeseci od predstavnika Foruma mladih Socijaldemokratske partije dosegao je svoj vrhunac izjavom kako je „smiješna“ podrška Vlade, predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem i Središnjeg državnog ureda za demografiju u kontekstu stanovanja.

Podsjetili bismo kako je upravo u sektoru graditeljstva i stanovanja u zadnjih šest godina postignut ogroman napredak, dok je SDP-ova vlada drastično unazadila položaj mladih generacija i njihovih mogućnosti za stanovanje u Hrvatskoj.

Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih ljudi na tolikim odgovornim dužnostima!

Više od 23.000 mladih obitelji dobilo dom

Podsjetili bismo kolege iz Foruma o poduzetim aktivnostima koje su utjecale na položaj i kvalitetu života mladih generacija. Zahvaljujući kvalitetno adresiranim mjerama i politikama aktualne Vlade, kroz subvencije stambenih kredita dom je osiguralo više od 23.000 obitelji. Od početka provedbe Programa POS-a izgrađeno je gotovo 9.000 stanova, gdje je država sudjelovala s više od milijardu kuna poticajnih sredstava.

Naša je Vlada napravila veliki iskorak za mlade, posebno mjerama zapošljavanja, osnaživanja obitelji & stambenog zbrinjavanja!

Kroz mjeru subvencioniranja stambenih kredita, gdje se mladima subvencionira plaćanje dijela stambenog kredita prvih pet godina otplate kredita, što je snažna demografska mjera, obuhvaćeno je više od 23.000 obitelji koji su osigurali svoj dom, a u tim obiteljima rođeno je ili usvojeno preko četiri tisuća djece.

Više nego prepolovljena nezaposlenost mladih

Štetne poruke koje šalju prema mladima dovoljno govore o prioritetima Foruma mladih SDP-a. Umjesto demagogije, bavimo se odgovornim radom. Upravo je aktualna Vlada utjecala na smanjenje poreza na dohodak za mlade do 25 godina za 100 posto, a za mlade od 26 do 30 godina za 50 posto.

Poslodavci koji zaposle mladu osobu do 30. godine života, oslobođeni su plaćanja doprinosa za zdravstveno osiguranje. Povećane su stipendije. Povećana je minimalna studentska satnica koja je porasla s 15 kuna na 29.30 kuna.

Nastavljamo - odgovorno & ozbiljno!

Ukinuta je mjera stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i pojačana je mjera pripravništva, nezaposlenost je i više nego prepolovljena - 2013. godine je 113.000 mladih bilo nezaposleno, a danas je nezaposleno manje od 31.000 mladih. Pojačana je i mjera samozapošljavanja - povećan je iznos poticaja s 25.000 kn na 150.000 kn.

Odgovorno nastavljamo i dalje - za mlade generacije u Hrvatskoj!

Unatoč brojnim izazovima današnjice, mlade generacije i dalje su u središtu politika Vlade RH i HDZ-a!

A A A