Vijesti
6. 1. 2023.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Ante Bakovića

Poštovana obitelji, s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH. Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut u ime HDZ-a i moje osobno.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je izraze sućuti u povodu smrti Ante Bakovića, u kojima stoji:

Utemeljitelj HDZ-a & Tuđmanov suradnik

Poštovana obitelji Baković,

s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam osobno vrlo dobro poznavao i izuzetno cijenio.

Kao utemeljitelj i član Hrvatske demokratske zajednice, koji je dobro poznavao i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana te s njim i surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao i borio za vrijednosti naše stranke i boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH.

Dobar i veliki čovjek silne energije

Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše. Pamtit ćemo ga dobrog i velikog čovjeka, kojega optimizam nije napuštao ni u najtežim danima. Bio je čovjek silne energije koji je uvijek nastojao pronalaziti rješenja i vjerovati u njih.

Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut uime Hrvatske demokratske zajednice i moje osobno.

A A A