Vijesti
25. 2. 2023.

Hrvatska je danas uz Ukrajinu kao što je Ukrajina bila uz nas u najtežim danima!

Skup "Hrvatska za Ukrajinu" u Zagrebu. PPVRH Tomo Medved: Hrvati nikada neće zaboraviti da je Ukrajina bila 1. članica UN-a koja je priznala neovisnost RH. Dragi prijatelji, Hrvatska i Vlada RH ostaju uz vas sve do - pobjede. Slava Ukrajini! Eurozastupnik Karlo Ressler: Hrvati od prvog trenutka ruske agresije posebno razumiju Ukrajinu jer su nam sjećanja na nasrtaje velikosrpskog režima još uvijek duboka. Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič: Kada govorim Mariupolj, mislim na Vukovar - grad mučenika. No kako se Hrvatska podigla iz krvi i pepela, podići će se i moja domovina!

„Sloboda je neprocjenjiva. S bolnim iskustvom velikosrpske agresije, želimo da ukrajinski narod što brže ostvari svoju slobodu. Uvjereni smo da će njegova borba biti uspješna!“ - poručio je potpredsjednik Vlade RH i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved na skupu potpore "Hrvatska za Ukrajinu", održanom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagreb:

- Hrvatska je danas uz Ukrajinu kao što je Ukrajinu bila uz nas u najtežim danima! Hrvati nikada neće zaboraviti da je Ukrajina bila prva članica Ujedinjenih naroda koja je priznala neovisnost Republike Hrvatske.

Hrvatska može biti samo na strani pravde!

Svirepa ruska agresija - nastavio je Medved - donijela je goleme ljudske patnje, stotine tisuća smrti i ranjavanja, masovne progone, uništavanja čitavih gradova, bolnica, škola, vrtića, kulturnih dobara, industrijske, prometne i energetske infrastrukture…

- Hrvatska može biti samo na jednoj strani, na strani pravde i slobode, na strani demokratske i suverene Ukrajine s kojom dijelimo iste vrijednosti. Dragi prijatelji, Hrvatska i Vlada RH ostaju uz vas sve do pobjede. Slava Ukrajini!

Ostvarili smo strateške ciljeve: Schengen, Pelješki most, euro, LNG terminal, Rafale. Misli li itko kako bi to uspjeli Milanović & njegovi destruktivni mališani?!

Kada kažem Buča, mislim na Škabrnju

„Kada govorim Mariupolj, mislim na Vukovar, grad mučenika. A u Ukrajini su deseci Vukovara!“ - u nadahnutom je govoru istaknuo ukrajinski veleposlanik u RH Vasilj Kirilič:

- Kada kažem Buča, mislim na Škabrnju. I kako se Hrvatska podigla iz krvi i pepela, podići će se i moja domovina!

Zajedno s Ukrajinom do njezine - pobjede! Želimo da Ukrajinci što prije ostvare svoju slobodu!

Sloboda i istina na kraju moraju pobijediti!

Na skupu se obratio i HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (EPP - Europska pučka stranka):

- Hrvati od prvog trenutka ruske agresije posebno razumiju Ukrajinu jer su nam sjećanja na nasrtaje velikosrpskog režima još uvijek duboka. Hrvatska je obranila i izborila svoju slobodu, a učinit ćemo sve da i prijateljska Ukrajina uspije - isto!

Europska unija i RH nastavit će pomagati Ukrajini, jer sloboda i istina na kraju moraju pobijediti! - zaključio je Ressler.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

U izjavi za medije nakon skupa potpore naš saborski zastupnik Davor Ivo Stier napomenuo je da su razlike u političkim stavovima pokazatelj demokracije:

- Te razlike, međutim, ne smiju biti takve kako bi bile prepreka da Hrvatska stane i ostane na strani slobode!

A A A