Vijesti
15. 4. 2023.

Čestitka predsjednika Plenkovića vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru

Uskrs, koji simbolizira pobjedu svjetlosti nad tamom, dobra nad zlom, uvijek iznova donosi poruke ohrabrenja, nade i vjere u bolje sutra. Neka nas duh ovog velikog blagdana potakne na još snažnije prihvaćanje različitosti, na solidarnost i međusobno pomaganje, osobito u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima. Vjerujem da ćemo uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem nastaviti graditi tolerantno i uključivo društvo na dobrobit i zadovoljstvo svih naših građana.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

Hristos vaskrse!

Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse" svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći kršćanski blagdan.

U ime Vlade RH i u svoje osobno ime želim da vam predstojeći dani proteknu u miru i radosti, u društvu vaših obitelji i najmilijih.

Pobjeda dobra nad zlom

Uskrs, koji simbolizira pobjedu svjetlosti nad tamom, dobra nad zlom, uvijek iznova donosi poruke ohrabrenja, nade i vjere u bolje sutra.

Neka nas duh ovog velikog blagdana potakne na još snažnije prihvaćanje različitosti, na solidarnost i međusobno pomaganje, osobito u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima.

Uzajamno poštovanje i razumijevanje

Vjerujem da ćemo zajedništvom, uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem nastaviti graditi tolerantno i uključivo društvo na dobrobit i zadovoljstvo svih naših građana.

A A A