O nama

1997. godina

Travanj

Održani izbori za Županijski dom Hrvatskoga sabora te za gradska i općinska vijeća (1. travnja). Hrvatska demokratska zajednica je u Županijskom domu od 63 osvojila 42 mjesta, od 21 osvojila je većinu u 18 županija, u 56 gradova (46,28%) i u 259 općina (61,37%).

U Zagrebu je (8. travnja), u organizaciji Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta i zaklade CSU-a Hanns-Seidel, održan stručni skup o temi “Lokalna samouprava i njezin odnos prema državnoj vlasti“.

U Zagrebu je (10. travnja) u Glavnom tajništvu HDZ-a dr. Franjo Tuđman, predsjednik HDZ-a, otvorio stranačku stranicu na Internetu. Ukupni projekt uključenja HDZ- a na Internet izradila je Mladež HDZ-a.

Svibanj

U Zagrebu je (12. svibnja) u organizaciji Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta i zaklade CSU-a Hanns-Seidel održan međunarodni okrugli stol o temi “Socijalna država i tržišno gospodarstvo”.

Lipanj

Održani predsjednički izbori u Republici Hrvatskoj (15. lipnja) – izabran dr. Franjo Tuđman. Dobio je 61,41% glasova.

Listopad

U Zagreb (23. listopada) u Zakladi hrvatskoga državnog zavjeta održan okrugli stol o temi “Korupcija i njezino suzbijanje u svijetu i u Republici Hrvatskoj”.

Prosinac

U Zagrebu je (16. prosinca), u organizaciji Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta, u suradnji sa zakladom CSU-a Hanns-Seidel, bivši austrijski veleposlanik u Mađarskoj prof. dr. Erich Kussbach održao predavanje o temi “Ljudska prava na europskoj razini”.

Hrvatska demokratska zajednica ima 2 573 osnovne organizacije – ogranka, 420 općinskih organizacija, 139 gradskih organizacija i 20 županijskih organizacija, uz Gradski odbor HDZ-a grada Zagreba. U inozemstvu djeluje 188 ogranaka HDZ-a.

A A A