Vijesti
15. 5. 2023.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti mons. Valentina Pozaića, zagrebačkog pomoćnog biskupa u miru

S tugom i žalošću primio sam vijest o smrti zagrebačkog pomoćnog biskupa u miru mons. Pozaića. Ostat će upamćen kao predani svećenik, svestrani intelektualac, cijenjeni profesor i znanstvenik, o čemu svjedoči i niz objavljenih znanstvenih članaka i knjiga s područja moralne teologije. Nedostajat će mnogim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, ali i cijeloj Katoličkoj Crkvi kojoj je godinama vjerno i dosljedno služio.

Pismo sućuti koje je predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice uputio zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Draženu Kutleši donosimo u cijelosti:

Predani svećenik & svestrani intelektualac

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

s tugom i žalošću primio sam vijest o smrti mons. Valentina Pozaića, zagrebačkog pomoćnog biskupa u miru.

Mons. Pozaić ostat će upamćen kao predani svećenik, svestrani intelektualac, cijenjeni profesor i znanstvenik, o čemu svjedoči i niz objavljenih znanstvenih članaka i knjiga s područja moralne teologije.

Najviše vrijednosti & moralna načela

U svome pastirskom djelovanju uvijek je bio srdačno otvoren, te je zagovarao najviše temeljne vrijednosti i moralna načela.

Posebni je trag ostavio kao pomoćni biskup zagrebačkog nadbiskupa, a svojim bogatim znanjem i iskustvom pridonio je i radu Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za nauk vjere.

Vjerno služio Crkvi

Mons. Pozaić nedostajat će mnogim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, ali i cijeloj Katoličkoj Crkvi kojoj je godinama vjerno i dosljedno služio.

Molim Vas da u ime Vlade i u moje osobno primite izraze iskrene sućuti i najdubljeg poštovanja.

A A A